Házi nudli eperlekvárral
Hozzávalók:
- 1 kg héjában főtt burgonya
- 300-400 g liszt
- 4 tojássárga
- 50-100 g zsír
- só
- zsemlemorzsa
- vaj a forgatáshoz
Elkészítés:
A burgonyát megtisztítjuk, majd forró vízben megfőzzük, átpasszírozzuk és a többi hozzávalóval együtt könnyű tésztává gyúrjuk. A tésztát ceruza vastagságú nudlivá formázzuk és forró sós vízben kifőzzük. Alaposan lecsepegtetjük és vajon aranybarnára pirított zsemlemorzsába forgatjuk. Lekvárral és porcukorral megszórva, forrón tálaljuk.
Hasonló receptek
Zabkorpás muffin
Tésztaféle, Könnyű
Csontritkulás, Keringési problémák, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Nephropanból palacsinta készítése
Tésztaféle, Könnyű
Vesebetegség, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes
Pizzás csiga (tojás nélkül)
Tésztaféle, Közepes
Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes