Házi nudli eperlekvárral

Ételtípus: Tésztaféle Nehézség: Közepes

Diéta: Hízókúra, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 1 kg héjában főtt burgonya
  • 300-400 g liszt
  • 4 tojássárga
  • 50-100 g zsír
  • zsemlemorzsa
  • vaj a forgatáshoz

Elkészítés:

A burgonyát megtisztítjuk, majd forró vízben megfőzzük, átpasszírozzuk és a többi hozzávalóval együtt könnyű tésztává gyúrjuk. A tésztát ceruza vastagságú nudlivá formázzuk és forró sós vízben kifőzzük. Alaposan lecsepegtetjük és vajon aranybarnára pirított zsemlemorzsába forgatjuk. Lekvárral és porcukorral megszórva, forrón tálaljuk.

Hasonló receptek

Csiburéki

Tésztaféle, Közepes

Gluténmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Juhtúrós pogácsa

Tésztaféle, Könnyű

Gluténmentes, Gyomorfekély, Epebetegség, Csontritkulás, Mogyorómentes, Cukormentes

Sajtos - szakállas aprósüti

Tésztaféle, Könnyű

Csontritkulás, Gyomorfekély, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: