Házi nudli eperlekvárral
Hozzávalók:
- 1 kg héjában főtt burgonya
- 300-400 g liszt
- 4 tojássárga
- 50-100 g zsír
- só
- zsemlemorzsa
- vaj a forgatáshoz
Elkészítés:
A burgonyát megtisztítjuk, majd forró vízben megfőzzük, átpasszírozzuk és a többi hozzávalóval együtt könnyű tésztává gyúrjuk. A tésztát ceruza vastagságú nudlivá formázzuk és forró sós vízben kifőzzük. Alaposan lecsepegtetjük és vajon aranybarnára pirított zsemlemorzsába forgatjuk. Lekvárral és porcukorral megszórva, forrón tálaljuk.
Hasonló receptek
Spenótos lepény
Tésztaféle, Könnyű
Vashiány, Mogyorómentes, Cukormentes
Gibannyica (szerb rétes)
Tésztaféle, Könnyű
Csontritkulás, Gyomorfekély, Mogyorómentes
Fekete-fehér muffin
Tésztaféle, Könnyű
Keringési problémák, Csontritkulás, Mogyorómentes, Cukormentes