Karalábéleves májgaluskával
Hozzávalók:
- 4 pirimőr karalábé
- 5 dkg vaj
- 2 evőkanál liszt
- 1 csomag petrezselyem
- só
- őrölt bors
- 10 dkg csirkemáj
- 1 tojás
- 1 teáskanál majoránna
- 1 evőkanál zsemlemorzsa.
Elkészítés:
A májat ledaráljuk, kevés sóval, borssal, és fél csomó finomra vágott petrezselyemmel, majoránnával, tojással, zsemlemorzsával összegyúrjuk. A karalábét meghámozzuk, apró kockákra vágjuk. A karalábét kevés sóval, olvasztott vajjal addig pirítjuk, amíg a kioldódott nedvek el nem párolognak. Megszórjuk liszttel és néhány másodpercig együtt pirítjuk, majd a maradék vágott petrezselymet hozzáadjuk és felengedjük egy liter vízzel. Ha a karalábé megpuhult, beleszaggatjuk az összegyúrt májgaluskát. További öt perc forralás után tálaljuk.
Hasonló receptek
Zöldségleves sült tökkel
Leves, Közepes
Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Sajtos parajleves pirított zsemlekockával
Leves, Könnyű
Vashiány, Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Kókuszleves zöldségekkel
Leves, Könnyű
Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes