Parajgaluska
Hozzávalók:
- 50 dkg paraj
- 5 dkg zsír vagy olaj
- 5 zsemle
- 2 dl tej
- 2 tojás
- 2 evőkanál zsemlemorzsa
- 10 dkg reszelt sajt
- 1 evőkanál liszt
- só
- bors
Elkészítés:
A parajt nyersen ledaráljuk, 2 dkg zsírban megpároljuk, liszttel meghintjük és jól elkeverjük. A zsemléket tejbe beáztatjuk, jól kicsavarjuk, szétmorzsoljuk és húsdarálón átdarálva a parajhoz keverjük. Sóval, borssal ízesítjük, hozzáadjuk a tojásokat, alaposan összekeverjük, majd kis galuskákat szaggatva, lassan fövő, sós vízben kifőzzük. A maradék zsírban a zsemlemorzsát megpirítjuk és a galuskákat beleforgatjuk. Tálaláskor a reszelt sajttal meghintjük.
Hasonló receptek
Juhtúrós burgonya
Vegetáriánus, Könnyű
Epebetegség, Gyomorfekély, Csontritkulás, Mogyorómentes, Gluténmentes, Cukormentes
Tejfölös gombapaprikás
Vegetáriánus, Könnyű
Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Mozarellával rakott padlizsán
Vegetáriánus, Könnyű
Csontritkulás, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes, Epebetegség, Gyomorfekély