Tejszínben pácolt rántott máj
Hozzávalók:
- (személyenként) : 2-3 szelet vaddisznómáj
- 3 gerezd fokhagyma a páchoz
- + 2 gerezd a tojásba
- 2 dl tejszín
- liszt
- tojás
- zsemlemorzsa
- só
- fehérbors
- őrölt gyömbér
- 1/2 dl fehérbor.
Elkészítés:
A vaddisznó májat hideg vízben áztatjuk, majd a vizet többször cseréljük. A májról a nedvességet papírtörlővel leitatjuk. Egyenletes 2 cm vastag szeleteket vágunk. A 2 dl tejszínbe tesszük a 3 gerezd zúzott fokhagymát, majd ebbe pácoljuk a májat néhány órán át. Előkészítjük a panírozást. Liszt, felvert tojás, zsemlemorzsa. A felvert tojást nem sózzuk, csak a fűszerekkel ízesítjük. A tojáshoz összezúzott fokhagymát, fehérborsot, őrölt gyömbért és 1/2 dl fehér bort adunk. A szokásos módon panírozzuk, majd forró olajban sütjük - közepes tűznél. A megsült májszeleteket konyhai papírtörlőre szedjük, sózzuk.
Hasonló receptek
Vadászragu
Húsétel, Könnyű
Vashiány, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Pikáns cukkinis csirkemell
Húsétel, Közepes
Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Almás csirke II.
Húsétel, Könnyű
Epebetegség, Gyomorfekély, Keringési problémák, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes