Tejszínben pácolt rántott máj
Hozzávalók:
- (személyenként) : 2-3 szelet vaddisznómáj
- 3 gerezd fokhagyma a páchoz
- + 2 gerezd a tojásba
- 2 dl tejszín
- liszt
- tojás
- zsemlemorzsa
- só
- fehérbors
- őrölt gyömbér
- 1/2 dl fehérbor.
Elkészítés:
A vaddisznó májat hideg vízben áztatjuk, majd a vizet többször cseréljük. A májról a nedvességet papírtörlővel leitatjuk. Egyenletes 2 cm vastag szeleteket vágunk. A 2 dl tejszínbe tesszük a 3 gerezd zúzott fokhagymát, majd ebbe pácoljuk a májat néhány órán át. Előkészítjük a panírozást. Liszt, felvert tojás, zsemlemorzsa. A felvert tojást nem sózzuk, csak a fűszerekkel ízesítjük. A tojáshoz összezúzott fokhagymát, fehérborsot, őrölt gyömbért és 1/2 dl fehér bort adunk. A szokásos módon panírozzuk, majd forró olajban sütjük - közepes tűznél. A megsült májszeleteket konyhai papírtörlőre szedjük, sózzuk.
Hasonló receptek
Berlini máj
Húsétel, Közepes
Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes
Csirkemell a la pannónia
Húsétel, Könnyű
Mogyorómentes, Cukormentes
Pulykamell paraj paplanban
Húsétel, Könnyű
Vashiány, Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes