Bundázott ráknyárs friss salátalevélen
Hozzávalók:
- 8 16-20-as rák
- citromlé
- só#A bundázáshoz: liszt
- 1 tojás
- zsemlemorzsa#A tálaláshoz: friss ropogós (vegyesen) salátalevél
- citromlé
- citromszeletek
- olívaolaj
- balzsamecet
Elkészítés:
Tisztítsuk meg a garnélákat, csak az utolsó farokrészt hagyjuk rajtuk. Négyesével tűzzük nyársa, sóval, kevés citromlével ízesítsük és így, nyárson panírozzuk be. Bő, forró olajban süssük meg. A salátaleveleket enyhén locsoljuk meg citromlével, olívaolajjal és balzsamecettel. Citromcikket tálalhatunk hozzá.
Hasonló receptek
Zöldfűszeres sajtfalatkák 2.
Előétel, Könnyű
Csontritkulás, Mogyorómentes, Cukormentes
Tonhalpogácsa joghurtos uborkamártással
Előétel, Közepes
Csontritkulás, Cukormentes, Keringési problémák, Hasnyálmirigy, Mogyorómentes
Ínyenc rizstorta
Előétel, Könnyű
Csontritkulás, Mogyorómentes, Cukormentes