Bundázott ráknyárs friss salátalevélen
Hozzávalók:
- 8 16-20-as rák
- citromlé
- só#A bundázáshoz: liszt
- 1 tojás
- zsemlemorzsa#A tálaláshoz: friss ropogós (vegyesen) salátalevél
- citromlé
- citromszeletek
- olívaolaj
- balzsamecet
Elkészítés:
Tisztítsuk meg a garnélákat, csak az utolsó farokrészt hagyjuk rajtuk. Négyesével tűzzük nyársa, sóval, kevés citromlével ízesítsük és így, nyárson panírozzuk be. Bő, forró olajban süssük meg. A salátaleveleket enyhén locsoljuk meg citromlével, olívaolajjal és balzsamecettel. Citromcikket tálalhatunk hozzá.
Hasonló receptek
Juhsajtos burgonyaszuflé
Előétel, Könnyű
Gluténmentes, Csontritkulás, Mogyorómentes, Cukormentes
Zöldséges hajdina
Előétel, Könnyű
Gluténmentes, Epebetegség, Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Ínyenc rizstorta
Előétel, Könnyű
Csontritkulás, Mogyorómentes, Cukormentes