Bundázott ráknyárs friss salátalevélen
Hozzávalók:
- 8 16-20-as rák
- citromlé
- só#A bundázáshoz: liszt
- 1 tojás
- zsemlemorzsa#A tálaláshoz: friss ropogós (vegyesen) salátalevél
- citromlé
- citromszeletek
- olívaolaj
- balzsamecet
Elkészítés:
Tisztítsuk meg a garnélákat, csak az utolsó farokrészt hagyjuk rajtuk. Négyesével tűzzük nyársa, sóval, kevés citromlével ízesítsük és így, nyárson panírozzuk be. Bő, forró olajban süssük meg. A salátaleveleket enyhén locsoljuk meg citromlével, olívaolajjal és balzsamecettel. Citromcikket tálalhatunk hozzá.
Hasonló receptek
Sajt házilag
Előétel, Könnyű
Csontritkulás, Keringési problémák, Mogyorómentes, Gluténmentes, Cukormentes
Lecsós palacsinta
Előétel, Közepes
Gluténmentes, Mogyorómentes
Mogyorós sajtgolyó
Előétel, Könnyű
Csontritkulás, Keringési problémák, Tojásmentes, Cukormentes