Paradicsommal rakott padlizsán

Ételtípus: Vegetáriánus Nehézség: Könnyű

Diéta: Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 4 padlizsán
  • 50 dkg paradicsom
  • 5 dkg liszt
  • 2 evőkanál zsemlemorzsa
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 2 dl olaj
  • a sütéshez
  • őrölt bors

Elkészítés:

A padlizsánokat felkarikázzuk, sóval meghintjük és 40 percig állni hagyjuk. Lecsöpögtetjük, óvatosan szárazra töröljük, lisztbe forgatjuk és az olajban pirosra sütjük. Amikor kész, lecsöpögtetjük a felesleges zsiradékot és konyhai papírtörlőre szedjük. A paradicsomokat felkarikázzuk és az olajban megsütjük. Jénai tálba váltakozva lerakjuk a padlizsán- és paradicsomkarikákat, közben sóval és borssal meghintjük. A zsemlemorzsát a zúzott fokhagymával összekeverjük és a lerakott zöldséget megszórjuk vele. 1 evőkanál olívaolajjal meglocsoljuk és meleg sütőben készre sütjük.

Hasonló receptek

Gombás túrókrémmel töltött paradicsom

Vegetáriánus, Könnyű

Csontritkulás, Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Spenótos palacsinta

Vegetáriánus, Könnyű

Vashiány, Hízókúra, Mogyorómentes, Cukormentes

Sajtos rakott spárga

Vegetáriánus, Könnyű

Gyomorfekély, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Új keresés

Válasszon diétát: