Paradicsommal rakott padlizsán

Ételtípus: Vegetáriánus Nehézség: Könnyű

Diéta: Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 4 padlizsán
  • 50 dkg paradicsom
  • 5 dkg liszt
  • 2 evőkanál zsemlemorzsa
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 2 dl olaj
  • a sütéshez
  • őrölt bors

Elkészítés:

A padlizsánokat felkarikázzuk, sóval meghintjük és 40 percig állni hagyjuk. Lecsöpögtetjük, óvatosan szárazra töröljük, lisztbe forgatjuk és az olajban pirosra sütjük. Amikor kész, lecsöpögtetjük a felesleges zsiradékot és konyhai papírtörlőre szedjük. A paradicsomokat felkarikázzuk és az olajban megsütjük. Jénai tálba váltakozva lerakjuk a padlizsán- és paradicsomkarikákat, közben sóval és borssal meghintjük. A zsemlemorzsát a zúzott fokhagymával összekeverjük és a lerakott zöldséget megszórjuk vele. 1 evőkanál olívaolajjal meglocsoljuk és meleg sütőben készre sütjük.

Hasonló receptek

Húsvét-utáni zöldséges torta

Vegetáriánus, Könnyű

Epebetegség, Csontritkulás, Mogyorómentes, Cukormentes, Gyomorfekély

Angolzeller csőben

Vegetáriánus, Könnyű

Epebetegség, Gyomorfekély, Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Lenmagos padlizsántorta fokhagymás joghurttal

Vegetáriánus, Könnyű

Csontritkulás, Keringési problémák, Mogyorómentes

Új keresés

Válasszon diétát: