Paradicsommal rakott padlizsán
Hozzávalók:
- 4 padlizsán
- 50 dkg paradicsom
- 5 dkg liszt
- 2 evőkanál zsemlemorzsa
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál olívaolaj
- 2 dl olaj
- a sütéshez
- őrölt bors
- só
Elkészítés:
A padlizsánokat felkarikázzuk, sóval meghintjük és 40 percig állni hagyjuk. Lecsöpögtetjük, óvatosan szárazra töröljük, lisztbe forgatjuk és az olajban pirosra sütjük. Amikor kész, lecsöpögtetjük a felesleges zsiradékot és konyhai papírtörlőre szedjük. A paradicsomokat felkarikázzuk és az olajban megsütjük. Jénai tálba váltakozva lerakjuk a padlizsán- és paradicsomkarikákat, közben sóval és borssal meghintjük. A zsemlemorzsát a zúzott fokhagymával összekeverjük és a lerakott zöldséget megszórjuk vele. 1 evőkanál olívaolajjal meglocsoljuk és meleg sütőben készre sütjük.
Hasonló receptek
Padlizsánnal töltött gomba
Vegetáriánus, Könnyű
Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Gombafejek juhtúróval töltve
Vegetáriánus, Könnyű
Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Csicsóka gomolyasajttal
Vegetáriánus, Könnyű
Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes