Rántott hal fokhagymamártással
Hozzávalók:
- 4 szelet lebőrözött
- tengeri hal
- vagy tonhal
- 5dkg liszt
- sör
- 1dl olívaolaj
- 5dkg zsemlemorzsa
- A mártáshoz: 2db nagy meghámozott burgonya
- 4db tört fokhagymagerezd
- 1ek. fehér borecet
- só
- bors
- 0,8dl olívaolaj
Elkészítés:
A halszeleteket hosszában félbevágjuk és papírtörölközővel leitatjuk. A liszt közepébe mélyedést nyomunk és a sörrel simárra kevert tojást beleöntjük.Fakanállal fokozatosan keverve simára verjük. A halszeleteket, először a sörtésztába, majd a zsemlemorzsába forgatjuk. Teflon serpenyőben megforrósítjuk az olajat, és a bundázott halat kisebb adagokban kisütjük benne. A mártáshoz a krumplit kb.1 cm -es kockákra vágjuk és sós vízben puhára főzzük , majd leszűrjük . A puha krumplit villával öszetörjük és a fokhagymával és a borecettel összekeverjük.Utána az olajt először csak cseppenként majd vékony sugárban habverővel habos krémet készítünk belőle.
Hasonló receptek
Libamájjal töltött csirkemell fahéjas szilvával
Húsétel, Közepes
Vashiány, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Csirkemáj tejszínes gombamártással
Húsétel, Könnyű
Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Csirkemáj fehérborban
Húsétel, Könnyű
Vashiány, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes