Rántott hal fokhagymamártással

Ételtípus: Húsétel Nehézség: Közepes

Diéta: Vesebetegség, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 4 szelet lebőrözött
  • tengeri hal
  • vagy tonhal
  • 5dkg liszt
  • sör
  • 1dl olívaolaj
  • 5dkg zsemlemorzsa
  • A mártáshoz: 2db nagy meghámozott burgonya
  • 4db tört fokhagymagerezd
  • 1ek. fehér borecet
  • bors
  • 0,8dl olívaolaj

Elkészítés:

A halszeleteket hosszában félbevágjuk és papírtörölközővel leitatjuk. A liszt közepébe mélyedést nyomunk és a sörrel simárra kevert tojást beleöntjük.Fakanállal fokozatosan keverve simára verjük. A halszeleteket, először a sörtésztába, majd a zsemlemorzsába forgatjuk. Teflon serpenyőben megforrósítjuk az olajat, és a bundázott halat kisebb adagokban kisütjük benne. A mártáshoz a krumplit kb.1 cm -es kockákra vágjuk és sós vízben puhára főzzük , majd leszűrjük . A puha krumplit villával öszetörjük és a fokhagymával és a borecettel összekeverjük.Utána az olajt először csak cseppenként majd vékony sugárban habverővel habos krémet készítünk belőle.

Hasonló receptek

Gyöngybabos virsli

Húsétel, Közepes

Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Csirkemáj szalonnában

Húsétel, Könnyű

Vashiány, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Húsos rakott tészta

Húsétel, Közepes

Vashiány, Hízókúra, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: