Paradicsomos makaróni
Hozzávalók:
- 100 g fehérjeszegény makaróni
- 150 g paradicsom
- 20 g margarin
- 25 g gépsonka
- 10 g olaj kakukkfű
- oregánó
- fehérbors
Elkészítés:
A makarónit bő, sós vízben kifőzzük, leszűrjük és forró olajjal meglocsoljuk. A paradicsomokat forró vízbe mártjuk, lehúzzuk a héját, kisebb kockákra vágjuk. Felolvasztjuk a margarint, beletesszük a paradicsomot és az apró kockára vágott gépsonkát, kevés sóval, oregánóval, borssal, kakukkfűvel fűszerezzük és megpirítjuk. Egy tűzálló tálba rakjuk a tésztát, ráöntjük a paradicsomos-sonkás masszát, a kevéske reszelt sajttal megszórjuk és a sütőben felforrósítjuk.
Hasonló receptek
Sárgarépabundában sült pulykasteak
Egytálétel, Közepes
Gyomorfekély, Mogyorómentes, Cukormentes
Gombás csirkefasírt
Egytálétel, Közepes
Mogyorómentes, Cukormentes
Diós rántott sajt sárgarépás burgonyapürével
Egytálétel, Könnyű
Csontritkulás, Mogyorómentes, Cukormentes