Paradicsomos makaróni
Hozzávalók:
- 100 g fehérjeszegény makaróni
- 150 g paradicsom
- 20 g margarin
- 25 g gépsonka
- 10 g olaj kakukkfű
- oregánó
- fehérbors
Elkészítés:
A makarónit bő, sós vízben kifőzzük, leszűrjük és forró olajjal meglocsoljuk. A paradicsomokat forró vízbe mártjuk, lehúzzuk a héját, kisebb kockákra vágjuk. Felolvasztjuk a margarint, beletesszük a paradicsomot és az apró kockára vágott gépsonkát, kevés sóval, oregánóval, borssal, kakukkfűvel fűszerezzük és megpirítjuk. Egy tűzálló tálba rakjuk a tésztát, ráöntjük a paradicsomos-sonkás masszát, a kevéske reszelt sajttal megszórjuk és a sütőben felforrósítjuk.
Hasonló receptek
Pulykamáj narancsos rizzsel
Egytálétel, Közepes
Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Brokkolis csirkemell pennével (2 személyre)
Egytálétel, Könnyű
Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Almás csirke
Egytálétel, Könnyű
Vesebetegség, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes