Sonkás kocka
Hozzávalók:
- 40 dkg gluténmentes nagykocka tészta
- 20 dkg apróra vágott főtt (füstölt) sonka/tarja/csülök
- gluténmentes zsemlemorzsa
- 3 evőkanál zsír
- 2 dl tejföl
- 2 tojás
- bors
- só
Elkészítés:
A tojások sárgáit és fehérjéit szétválasztjuk. Az utóbbiból kemény habot verünk. A tésztát kifőzzük. A tojások sárgáját elkeverjük az apróra vágott sonkával, a zsiradékkal, a tejföllel és megsózzuk, borsozzuk. Ezt hozzáadjuk a tésztához, s végül hozzákeverjük a tojáshabot is. Egy tűzálló tálat kikenünk egy kevés zsiradékkal, meghintjük zsemlemorzsával, beletesszük a bekevert tésztát, a tetejét is megszórjuk zsemlemorzsával, s kis lángon addig sütjük a sütőben, míg a teteje megpirul.
Hasonló receptek
Sajtos zeller párizsiasan
Egytálétel, Könnyű
Gluténmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Epebetegség, Gyomorfekély
Zöldborsófőzelék diétásan
Egytálétel, Könnyű
Epebetegség, Gyomorfekély, Keringési problémák, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Borsófőzelék töltött karalábéval
Egytálétel, Közepes
Epebetegség, Gyomorfekély, Keringési problémák, Hasnyálmirigy, Crohn, Mogyorómentes