Sonkás kocka

Ételtípus: Egytálétel Nehézség: Könnyű

Diéta: Gluténmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 40 dkg gluténmentes nagykocka tészta
  • 20 dkg apróra vágott főtt (füstölt) sonka/tarja/csülök
  • gluténmentes zsemlemorzsa
  • 3 evőkanál zsír
  • 2 dl tejföl
  • 2 tojás
  • bors

Elkészítés:

A tojások sárgáit és fehérjéit szétválasztjuk. Az utóbbiból kemény habot verünk. A tésztát kifőzzük. A tojások sárgáját elkeverjük az apróra vágott sonkával, a zsiradékkal, a tejföllel és megsózzuk, borsozzuk. Ezt hozzáadjuk a tésztához, s végül hozzákeverjük a tojáshabot is. Egy tűzálló tálat kikenünk egy kevés zsiradékkal, meghintjük zsemlemorzsával, beletesszük a bekevert tésztát, a tetejét is megszórjuk zsemlemorzsával, s kis lángon addig sütjük a sütőben, míg a teteje megpirul.

Hasonló receptek

Sajtos zeller párizsiasan

Egytálétel, Könnyű

Gluténmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Epebetegség, Gyomorfekély

Zöldborsófőzelék diétásan

Egytálétel, Könnyű

Epebetegség, Gyomorfekély, Keringési problémák, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Borsófőzelék töltött karalábéval

Egytálétel, Közepes

Epebetegség, Gyomorfekély, Keringési problémák, Hasnyálmirigy, Crohn, Mogyorómentes

Új keresés

Válasszon diétát: