Sonkás kocka

Ételtípus: Egytálétel Nehézség: Könnyű

Diéta: Gluténmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 40 dkg gluténmentes nagykocka tészta
  • 20 dkg apróra vágott főtt (füstölt) sonka/tarja/csülök
  • gluténmentes zsemlemorzsa
  • 3 evőkanál zsír
  • 2 dl tejföl
  • 2 tojás
  • bors

Elkészítés:

A tojások sárgáit és fehérjéit szétválasztjuk. Az utóbbiból kemény habot verünk. A tésztát kifőzzük. A tojások sárgáját elkeverjük az apróra vágott sonkával, a zsiradékkal, a tejföllel és megsózzuk, borsozzuk. Ezt hozzáadjuk a tésztához, s végül hozzákeverjük a tojáshabot is. Egy tűzálló tálat kikenünk egy kevés zsiradékkal, meghintjük zsemlemorzsával, beletesszük a bekevert tésztát, a tetejét is megszórjuk zsemlemorzsával, s kis lángon addig sütjük a sütőben, míg a teteje megpirul.

Hasonló receptek

Toszkán ravioli

Egytálétel, Nehéz

Keringési problémák, Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Spenótos csirkemell pennével

Egytálétel, Könnyű

Vashiány, Cukormentes, Csontritkulás, Hízókúra, Tojásmentes, Mogyorómentes

Ázsiai gombás-húsos fasírt

Egytálétel, Közepes

Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: