Spenótos fasírtrolád
Hozzávalók:
- 500g spenót
- só
- bors
- 250g túró
- 2 tojás
- 50 g reszelt sajt (parmezán
- edami)
- 1 csokor petrezselyem
- szerecsendió
- 2 szikkadt zsemle
- 1 nagy fej hagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- kis olaj
- 1 kávéskanál mustár
- 1 evőkanál csípős paprikakrém
- 2 kávéskanál provence-i fűszerkeverék
- 500g vegyes darált hús
- 2 mini paradicsom
- néhány bazsalikom bóbita
Elkészítés:
A töltelékhez a spenótot megtisztítjuk, váltott vízben megmossuk, enyhén sós vízben3 percig főzzük. Leszűrjük, majd krumplinyomóba szedve kipréseljük belőle a vizet és apróra vagdaljuk. A túrót áttörjük, hozzáadjuk a spenótot, 1 tojást, a reszelt sajtot és a finomra vágott petrezselymet. Sóval, borssal és frissen őrölt szerecsendióval ízesítjük, jól összedolgozzuk. A fasírthoz a zsemléket beáztatjuk langyos vízbe. A hagymát és a fokhagymát finomra vágjuk, megfonnyasztjuk 1 evőkanál olajban, majd a kinyomkodott zsemlékkel, a maradék 1 tojással, a mustárral, a paprikakrémmel és a fűszerkeverékkel együtt a darált húshoz adjuk-gyúrjuk, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. A sütőt előmelegítjük 180 fokra: Kibéleljük a sütő tepsit alufóliával, megkenjük 1 kávéskanál olajjal, majd kb. 25x35 cm-es téglalapot formázva egyenletesen elkenjük rajta a húsmasszát. A hosszanti széleken 2-3 cm-t szabadon hagyva rásimítjuk a tölteléket, azután a fólia segítségével feltekerjük, két végét összenyomjuk. És a sütőben szép pirosra sütjük (1 óra). 10 percig a tepsiben pihentetjük, majd óvatosan deszkára emeljük és kissé rézsútosan felszeleteljük. Süthetjük tortának is: a húsmassza felét zsiradékkal kikent, zsemlemorzsával beszórt tortaformába simítjuk, elkenjük rajta a tölteléket, majd bevonjuk a maradék húsmasszával, a többi ugyanaz.
Hasonló receptek
Májpuffancs
Húsétel, Könnyű
Vashiány, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Gombás máj
Húsétel, Könnyű
Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Afrikai harcsafilé tepsiben sütve
Húsétel, Könnyű
Gluténmentes, Cukormentes, Hízókúra, Tojásmentes, Mogyorómentes