Ínyenc rizstorta

Ételtípus: Előétel Nehézség: Könnyű

Diéta: Csontritkulás, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 15 dkg dió
  • 15 dkg parmezán sajt (reszelt)
  • 3 tojás
  • 2 kávéskanál pirospaprika
  • 10 dkg főtt rizs
  • 2 dkg zsemlemorzsa
  • 2,5 dl tej
  • 4 evőkanál tejszín
  • 1 kávéskanál mustár (csípős)
  • őrölt bors

Elkészítés:

A diót durvára vágjuk. A tojásokat a paprikával, sóval, borssal ízesítve felverjük. A rizst villával meglazítjuk, hogy ne legyen csomós. A sajtot, a diót, a rizst, a zsemlemorzsát, a tojásokat, a tejet és a tejszínt összekeverjük, végül mustárral ízesítjük. A masszát vajjal kikent gyümölcstortaformába öntjük és meleg sütőben 45 percig sütjük. A formában hagyva melegen tálaljuk. Paradicsommal és hagymával kevert fejes salátát kínálunk mellé. #Variáció: A parmezán sajt helyett használhatunk ementálit vagy mozzarellát. A diót helyettesíthetjük fenyőmaggal és az egészbe tehetünk 10 dkg apróra vágott párolt spenótot is.

Hasonló receptek

Lazacos-sonkás hajdinapalacsinta

Előétel, közepes

Gluténmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Sajtfondü almával

Előétel, Könnyű

Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Sajt házilag

Előétel, Könnyű

Csontritkulás, Keringési problémák, Mogyorómentes, Gluténmentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: