Rakott burgonya

Ételtípus: Egytálétel Nehézség: Könnyű

Diéta: Gluténmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 1,25 kg burgonya
  • (1 szál füstölt
  • paprikás kolbász/3 gluténmentes virsli)
  • gluténmentes zsemlemorzsa
  • 3 nyers tojás
  • 4 főtt tojás
  • 10 dkg zsír
  • törött bors
  • 4 dl tejföl

Elkészítés:

A burgonyát héjában megfőzzük, meghámozzuk és ha kihűlt, karikára vágjuk. 4 db keményre főtt tojást szintén karikára vágunk. 10 dkg zsírral kikeverjük a 3 tojás sárgáját, a 4 dl tejfölt. Sóval, törött borssal fűszerezzük, majd hozzáadjuk a 3 tojásfehérjéből felvert kemény habot. Hozzátesszük a felkarikázott burgonyát és tojást, gyengén összekeverjük és egy zsírral kikent és morzsával meghintett tepsibe vagy jénaiba öntjük. Keverhetünk bele felkarikázott füstölt, paprikás kolbászt vagy gluténmentes virslit. Morzsával megszórjuk és kis olajjal megfröcskölve a tetejét, forró sütőben kb. 35-40 perc alatt szép pirosra sütjük. Figyeljünk oda, hogy a közepe is átsüljön! Készíthetjük apróra vagdalt sonkával is, de akkor elhagyjuk a 4 db főtt tojást.

Hasonló receptek

Csirkemájas-hagymás rizotto

Egytálétel, Könnyű

Vashiány, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Rakott kenyér

Egytálétel, Könnyű

Gluténmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Tejberizs eperrel

Egytálétel, Könnyű

Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes

Új keresés

Válasszon diétát: