Rakott burgonya
Hozzávalók:
- 1,25 kg burgonya
- (1 szál füstölt
- paprikás kolbász/3 gluténmentes virsli)
- gluténmentes zsemlemorzsa
- 3 nyers tojás
- 4 főtt tojás
- 10 dkg zsír
- törött bors
- 4 dl tejföl
- só
Elkészítés:
A burgonyát héjában megfőzzük, meghámozzuk és ha kihűlt, karikára vágjuk. 4 db keményre főtt tojást szintén karikára vágunk. 10 dkg zsírral kikeverjük a 3 tojás sárgáját, a 4 dl tejfölt. Sóval, törött borssal fűszerezzük, majd hozzáadjuk a 3 tojásfehérjéből felvert kemény habot. Hozzátesszük a felkarikázott burgonyát és tojást, gyengén összekeverjük és egy zsírral kikent és morzsával meghintett tepsibe vagy jénaiba öntjük. Keverhetünk bele felkarikázott füstölt, paprikás kolbászt vagy gluténmentes virslit. Morzsával megszórjuk és kis olajjal megfröcskölve a tetejét, forró sütőben kb. 35-40 perc alatt szép pirosra sütjük. Figyeljünk oda, hogy a közepe is átsüljön! Készíthetjük apróra vagdalt sonkával is, de akkor elhagyjuk a 4 db főtt tojást.
Hasonló receptek
Zabpelyhes túrógombóc
Egytálétel, Közepes
Cukormentes, Mogyorómentes
Brokkolis párizsi kosárka, tükörtojással Update1
Egytálétel, Könnyű
Epebetegség, Gyomorfekély, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Zöldséges csirkemell
Egytálétel, Könnyű
Crohn, Gluténmentes, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Keringési problémák, Epebetegség, Köszvény