Rakott burgonya
Hozzávalók:
- 1,25 kg burgonya
- (1 szál füstölt
- paprikás kolbász/3 gluténmentes virsli)
- gluténmentes zsemlemorzsa
- 3 nyers tojás
- 4 főtt tojás
- 10 dkg zsír
- törött bors
- 4 dl tejföl
- só
Elkészítés:
A burgonyát héjában megfőzzük, meghámozzuk és ha kihűlt, karikára vágjuk. 4 db keményre főtt tojást szintén karikára vágunk. 10 dkg zsírral kikeverjük a 3 tojás sárgáját, a 4 dl tejfölt. Sóval, törött borssal fűszerezzük, majd hozzáadjuk a 3 tojásfehérjéből felvert kemény habot. Hozzátesszük a felkarikázott burgonyát és tojást, gyengén összekeverjük és egy zsírral kikent és morzsával meghintett tepsibe vagy jénaiba öntjük. Keverhetünk bele felkarikázott füstölt, paprikás kolbászt vagy gluténmentes virslit. Morzsával megszórjuk és kis olajjal megfröcskölve a tetejét, forró sütőben kb. 35-40 perc alatt szép pirosra sütjük. Figyeljünk oda, hogy a közepe is átsüljön! Készíthetjük apróra vagdalt sonkával is, de akkor elhagyjuk a 4 db főtt tojást.
Hasonló receptek
Csirkemájas-hagymás rizotto
Egytálétel, Könnyű
Vashiány, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Rakott kenyér
Egytálétel, Könnyű
Gluténmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Tejberizs eperrel
Egytálétel, Könnyű
Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes