Sajtos zeller párizsiasan

Ételtípus: Egytálétel Nehézség: Könnyű

Diéta: Gluténmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Epebetegség, Gyomorfekély

Hozzávalók:

  • 2 közepes nagyságú zellergumó
  • 10 dkg vaj
  • 2 dl tejföl
  • 4 tojás
  • 10 dkg reszelt sajt
  • 10 dkg zsemlemorzsa
  • (törött bors)

Elkészítés:

A zellergumókat megtisztítjuk, kockákra vágjuk, majd sós vízben puhára főzzük, végül leszűrjük. A tojásokat megfőzzük, megtisztítjuk, felkarikázzuk. A zsemlemorzsát vajon megpirítjuk. Egy tűzálló tálat kivajazunk és egy réteg főtt zellert szétterítünk benne. Beborítjuk főtt kemény tojáskarikákkal, tejföllel, reszelt sajttal és pirított vajas morzsával. Ezt a műveletet addig ismételjük, míg a hozzávalók el nem fogynak. Végül előmelegített forró sütőben pirosra sütjük.

Hasonló receptek

Aszpikos-zöldséges marhahús

Egytálétel, Közepes

Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Spenótkrémes makaróni

Egytálétel, Közepes

Vashiány, Mogyorómentes, Cukormentes

Karfiol vajas morzsával

Egytálétel, Könnyű

Epebetegség, Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: