Sajtos zeller párizsiasan
Hozzávalók:
- 2 közepes nagyságú zellergumó
- 10 dkg vaj
- 2 dl tejföl
- 4 tojás
- 10 dkg reszelt sajt
- 10 dkg zsemlemorzsa
- só
- (törött bors)
Elkészítés:
A zellergumókat megtisztítjuk, kockákra vágjuk, majd sós vízben puhára főzzük, végül leszűrjük. A tojásokat megfőzzük, megtisztítjuk, felkarikázzuk. A zsemlemorzsát vajon megpirítjuk. Egy tűzálló tálat kivajazunk és egy réteg főtt zellert szétterítünk benne. Beborítjuk főtt kemény tojáskarikákkal, tejföllel, reszelt sajttal és pirított vajas morzsával. Ezt a műveletet addig ismételjük, míg a hozzávalók el nem fogynak. Végül előmelegített forró sütőben pirosra sütjük.
Hasonló receptek
Ropogós kacsamell paradicsomos babraguval
Egytálétel, Közepes
Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Sonkával töltött gomba
Egytálétel, Könnyű
Epebetegség, Gyomorfekély, Crohn, Mogyorómentes, Cukormentes
Indiai rizskorona
Egytálétel, Közepes
Laktózmentes, Köszvény, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes