Csirkeméjjal töltött paradicsompaprika

Ételtípus: Húsétel Nehézség: Közepes

Diéta: Vashiány, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 8 csirkemáj (szív nélkül)
  • 8 szép
  • vastag húsú paradicsompaprika
  • 5 dkg füstölt szalonna
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 tojás
  • 2 dl tejföl
  • 1 mokkáskanál majoránna
  • kevés zsemlemorzsa
  • só és törött fekete bors
  • ízlés szerint.

Elkészítés:

A paprikákat megmosom, kicsumázom és a tetejükről levágok egy ?kalapot?. A vöröshagymát tisztítás után nagyon finomra vágom, majd az olajon sárgára fonnyasztom. A hagymás olajra teszem a darabjaira szedett csirkemájat és fehéredésig sütöm. Ha langyosra hűlt, apróra vagdalom (vagy ledarálom), összekeverem a felvert nyers tojással, sóval, borssal, majoránnával, hogy ne túl kemény, de szilárd legyen a töltelék. Betöltöm a paradicsompaprikákba, majd kikent sütőlemezre teszem őket. Mindegyik paprikára visszateszem a ?kalapját? és hajszálvékonyra vágott füstölt szalonnával betakarom. Rálocsolom a gyengén megsózott tejfölt és előmelegített, forró sütőben ropogós-pirosra megsütöm.

Hasonló receptek

Makréla fehérborban

Húsétel, Könnyű

Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Fűszeres halfilé

Húsétel, Könnyű

Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Gombás csirkemáj

Húsétel, Könnyű

Vashiány, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Új keresés

Válasszon diétát: