Csirkeméjjal töltött paradicsompaprika
Hozzávalók:
- 8 csirkemáj (szív nélkül)
- 8 szép
- vastag húsú paradicsompaprika
- 5 dkg füstölt szalonna
- 1 kis fej vöröshagyma
- 2 evőkanál olaj
- 1 tojás
- 2 dl tejföl
- 1 mokkáskanál majoránna
- kevés zsemlemorzsa
- só és törött fekete bors
- ízlés szerint.
Elkészítés:
A paprikákat megmosom, kicsumázom és a tetejükről levágok egy ?kalapot?. A vöröshagymát tisztítás után nagyon finomra vágom, majd az olajon sárgára fonnyasztom. A hagymás olajra teszem a darabjaira szedett csirkemájat és fehéredésig sütöm. Ha langyosra hűlt, apróra vagdalom (vagy ledarálom), összekeverem a felvert nyers tojással, sóval, borssal, majoránnával, hogy ne túl kemény, de szilárd legyen a töltelék. Betöltöm a paradicsompaprikákba, majd kikent sütőlemezre teszem őket. Mindegyik paprikára visszateszem a ?kalapját? és hajszálvékonyra vágott füstölt szalonnával betakarom. Rálocsolom a gyengén megsózott tejfölt és előmelegített, forró sütőben ropogós-pirosra megsütöm.
Hasonló receptek
Szójafasírt
Húsétel, Könnyű
Gluténmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Almás csirkemáj
Húsétel, Könnyű
Vashiány, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Baromfifasírt
Húsétel, Könnyű
Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes