Sült vilmoskörte mentás mártásban
Hozzávalók:
- 4 adaghoz: 4 db vilmoskörte
- 2,5 dl víz
- 10 dkg méz vagy 2 evőkanál folyékony édesítőszer Mártáshoz: 1 l tej
- 8 db tojássárgája
- 10 dkg méz vagy 2 evőkanál folyékony édesítőszer
- 2 teáskanál kukoricakeményítő
- 1 csokor friss mentalevél.
Elkészítés:
A sült körtéhez keverjük össze a vizet az édesítővel, pár percig forraljuk fel, majd hagyjuk kihűlni. A körtéket hámozzuk meg, hosszában vágjuk félbe őket, távolítsuk el a magházat. Hosszában vagdossuk be őket háromszor, mártsuk bele a szirupba, és 200°C-ra előmelegített sütőben süssük körülbelül 30 percig, amíg karamelles színűk lesz. Ezalatt készítsük el a mártást. A tojássárgáját kézi habverővel keverjük el az édesítőszerrel, majd adjuk hozzá a kukoricakeményítőt. Finoman aprítsuk fel a mentát, és az 1 liter tejjel közepes lángon, gyakran kevergetve melegítsük fel. Vigyázzunk arra, hogy ne forraljuk fel. Majd óvatosan, lassan öntve adjuk hozzá a tojáshoz a tejet, miközben folyamatosan kevergetjük. Vízgőz fölött állandó keverés mellett sűrítsük be a mártást. Majd ha szirupos sűrűségű lett, vegyük le a tűzről, és hagyjuk kihűlni. Tálaláskor két fél körtére csurgatunk 2-3 kanálnyi szirupot, és mentalevelekkel díszítjük. Tápérték egy adagban: Energia: 125 kcal, Szénhidrát: 16 g, Fehérje: 4 g, Zsír: 5 g.
Hasonló receptek
Kelt pite
Desszert, Közepes
Gyomorfekély, Mogyorómentes
Sára torta
Desszert, Közepes
Gyomorfekély, Mogyorómentes, Gluténmentes
Kókuszkifli
Desszert, Könnyű
Gluténmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes