Marhahúsleves májgombóccal

Ételtípus: Leves Nehézség: Könnyű

Diéta: Vashiány, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • hozzávalók 4 személyre: 40 dkg marhahús
  • 40 dkg marhacsont
  • 2 fej vöröshagyma
  • 3 sárgarépa
  • 1 zeller
  • 1 csokor petrezselyem
  • szegfűbors
  • bors
  • só#A májgombóchoz
  • 30 dkg máj
  • 1 tojás
  • 5 dkg vaj
  • 15 dkg zsemlemorzsa
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • őrölt bors
  • majoránna

Elkészítés:

Hideg vízbe tesszük fel a húst, a csontot, a leveszöldséget és a fűszereket főni. Lassú lángon gyöngyözve főzzük kb. 120 percig. A pépessé darált májat a többi hozzávalóval sűrű masszává keverjük. Zsemlemorzsába mártott kézzel kisebb gombócokat formálunk a masszából, majd forrásban lévő bő vízben kifőzzük. Ha a gombócok feljöttek a víz tetejére, kivesszük őket és hideg vízzel leöblítjük.

Hasonló receptek

Padlizsánkrémleves parmezáncsipsszel

Leves, Közepes

Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Káposztaleves fűszeres csirkemájjal

Leves, Könnyű

Vashiány, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Zöldséges karfiolleves

Leves, Könnyű

Epebetegség, Gyomorfekély, Májproblémák, Keringési problémák, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: