Marhahúsleves májgombóccal
Hozzávalók:
- hozzávalók 4 személyre: 40 dkg marhahús
- 40 dkg marhacsont
- 2 fej vöröshagyma
- 3 sárgarépa
- 1 zeller
- 1 csokor petrezselyem
- szegfűbors
- bors
- só#A májgombóchoz
- 30 dkg máj
- 1 tojás
- 5 dkg vaj
- 15 dkg zsemlemorzsa
- 3-4 gerezd fokhagyma
- só
- őrölt bors
- majoránna
Elkészítés:
Hideg vízbe tesszük fel a húst, a csontot, a leveszöldséget és a fűszereket főni. Lassú lángon gyöngyözve főzzük kb. 120 percig. A pépessé darált májat a többi hozzávalóval sűrű masszává keverjük. Zsemlemorzsába mártott kézzel kisebb gombócokat formálunk a masszából, majd forrásban lévő bő vízben kifőzzük. Ha a gombócok feljöttek a víz tetejére, kivesszük őket és hideg vízzel leöblítjük.
Hasonló receptek
Tejfölös káposztaleves ropogós halgombócokkal
Leves, Közepes
Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Sajt-krémleves
Leves, Könnyű
Csontritkulás, Mogyorómentes, Cukormentes
Tárkonyos raguleves
Leves, Közepes
Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes