Halfilé dalmát módra (mikrohullámon)
Hozzávalók:
- 4 tenyérnyi filézett halszelet (ponty
- busa
- vagy tengeri hal)
- 30 dkg gomba
- 10 dkg sonka
- 10 szem olajbogyó
- 5 dkg vaj vagy margarin
- 3-4 dkg reszelt ementáli
- 2 evőkanál zsemlemorzsa
- 1 citrom leve
- 1 kiskanál mustár
- 1 csokor petrezselyem vagy kapor
- só
- őrölt bors
Elkészítés:
A halfiléket citromlével meglocsoljuk, megsózzuk, megborsozzuk és így, bepácolva állni hagyjuk. Közben a gombát megtisztítjuk, felszeleteljük, a sonkát gyufaszál méretűre vágjuk. A vajat tűzálló tálban 750 wattal 2 perc alatt felolvasztjuk, a gombát és a sonkát hozzáadjuk, lefödve 750 wattal 5 percig sütjük. Ezután reszelt sajttal, a zsemlemorzsával és a feldarabolt olajbogyóval megszórjuk, a mustárral, a sóval meg az őrölt borssal ízesítjük. Egy nagy kivajazott tűzálló tálban egymás mellé fektetjük a halfiléket, a gombás-sonkás-olajbogyós ragut a tetejére halmozzuk és 750 wattal 10 percig pároljuk. Tálalás előtt 2 percig állni hagyjuk, majd apróra vágott petrezselyemmel, egészen más jellegű lesz, ha kaporral megszórva tálaljuk. Ne felejtsünk el egy-egy citromgerezdet kínálni hozzá.
Hasonló receptek
Szezámmagos csirkemáj
Húsétel, Közepes
Gluténmentes, Vashiány, Mogyorómentes, Cukormentes
Tárkonyos májragu
Húsétel, Könnyű
Vashiány, Mogyorómentes, Cukormentes
Csirkemáj roston 1.
Húsétel, Könnyű
Vashiány, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes