Fűszeres töltött báránycomb
Hozzávalók:
- 1,8 kg báránycomb (csontos)
- 1 kg burgonya
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 citrom
- 6 evőkanál olaj
- kakukkfű
- oregánó#A töltelékhez: 4 dkg zsemlemorzsa
- 1 citrom
- 3 újhagyma
Elkészítés:
A töltelékhez a morzsára annyi vizet öntünk, hogy ellepje. Pár percig állni hagyjuk, kinyomkodjuk és hozzáadjuk a citrom levét, a hagymát, a zöldfűszereket, az olajat. Sóval, borssal ízesítjük és sima masszává dolgozzuk. A húst lefejtjük a csontról és a helyére tesszük a tölteléket, majd cérnával átkötjük. 2 gerezd fokhagymát nagyobb darabokra vágunk és megtűzdeljük vele a húst. A citromlé negyedét 1 kávéskanál sóval elkeverjük és a húsra öntjük. Tepsibe tesszük, ráöntjük az olajat, borssal, oregánóval, kakukkfűvel megszórjuk. Mellétesszük a felkarikázott burgonyát és a fokhagymát. 3 dl vizet öntünk rá és a maradék citromlével meglocsoljuk. Sütőben, gyenge tűzön készre sütjük, közben a levével locsolgatjuk.
Hasonló receptek
Árpakása gyümölccsel
Egytálétel, Közepes
Vesebetegség, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Béarni torta
Egytálétel, Közepes
Csontritkulás, Mogyorómentes, Cukormentes
Lecsó
Egytálétel, Könnyű
Gluténmentes, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Allergia, Hízókúra