Fűszeres töltött báránycomb

Ételtípus: Egytálétel Nehézség: Közepes

Diéta: Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Hozzávalók:

  • 1,8 kg báránycomb (csontos)
  • 1 kg burgonya
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 citrom
  • 6 evőkanál olaj
  • kakukkfű
  • oregánó#A töltelékhez: 4 dkg zsemlemorzsa
  • 1 citrom
  • 3 újhagyma

Elkészítés:

A töltelékhez a morzsára annyi vizet öntünk, hogy ellepje. Pár percig állni hagyjuk, kinyomkodjuk és hozzáadjuk a citrom levét, a hagymát, a zöldfűszereket, az olajat. Sóval, borssal ízesítjük és sima masszává dolgozzuk. A húst lefejtjük a csontról és a helyére tesszük a tölteléket, majd cérnával átkötjük. 2 gerezd fokhagymát nagyobb darabokra vágunk és megtűzdeljük vele a húst. A citromlé negyedét 1 kávéskanál sóval elkeverjük és a húsra öntjük. Tepsibe tesszük, ráöntjük az olajat, borssal, oregánóval, kakukkfűvel megszórjuk. Mellétesszük a felkarikázott burgonyát és a fokhagymát. 3 dl vizet öntünk rá és a maradék citromlével meglocsoljuk. Sütőben, gyenge tűzön készre sütjük, közben a levével locsolgatjuk.

Hasonló receptek

Árpakása gyümölccsel

Egytálétel, Közepes

Vesebetegség, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Béarni torta

Egytálétel, Közepes

Csontritkulás, Mogyorómentes, Cukormentes

Lecsó

Egytálétel, Könnyű

Gluténmentes, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Allergia, Hízókúra

Új keresés

Válasszon diétát: