Fűszeres töltött báránycomb

Ételtípus: Egytálétel Nehézség: Közepes

Diéta: Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Hozzávalók:

  • 1,8 kg báránycomb (csontos)
  • 1 kg burgonya
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 citrom
  • 6 evőkanál olaj
  • kakukkfű
  • oregánó#A töltelékhez: 4 dkg zsemlemorzsa
  • 1 citrom
  • 3 újhagyma

Elkészítés:

A töltelékhez a morzsára annyi vizet öntünk, hogy ellepje. Pár percig állni hagyjuk, kinyomkodjuk és hozzáadjuk a citrom levét, a hagymát, a zöldfűszereket, az olajat. Sóval, borssal ízesítjük és sima masszává dolgozzuk. A húst lefejtjük a csontról és a helyére tesszük a tölteléket, majd cérnával átkötjük. 2 gerezd fokhagymát nagyobb darabokra vágunk és megtűzdeljük vele a húst. A citromlé negyedét 1 kávéskanál sóval elkeverjük és a húsra öntjük. Tepsibe tesszük, ráöntjük az olajat, borssal, oregánóval, kakukkfűvel megszórjuk. Mellétesszük a felkarikázott burgonyát és a fokhagymát. 3 dl vizet öntünk rá és a maradék citromlével meglocsoljuk. Sütőben, gyenge tűzön készre sütjük, közben a levével locsolgatjuk.

Hasonló receptek

Spenótos spagetti

Egytálétel, Könnyű

Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Csirkecombok zsenge zöldborsóval

Egytálétel, Közepes

Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes

Tavaszi cukkini

Egytálétel, Közepes

Vashiány, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Új keresés

Válasszon diétát: