Tonhalpogácsa joghurtos uborkamártással

Ételtípus: Előétel Nehézség: Közepes

Diéta: Csontritkulás, Cukormentes, Keringési problémák, Hasnyálmirigy, Mogyorómentes

Hozzávalók:

  • 1 közepes méretű salátának való uborka (450 g)
  • 320 g tonhal sós lében (konzerv)
  • 1 újhagyma
  • 125 g joghurt
  • 75 g zsemlemorzsa
  • 2 evőkanál majonéz
  • 1 evőkanál olaj
  • 1 tojás
  • 1 evőkanál friss aprított kapor
  • vagy 1 teáskanál szárított kapor
  • fekete bors
  • kaporlevél a díszítéshez

Elkészítés:

Az uborkát meghámozzuk, hosszában kettévágjuk és a magokat eltávolítjuk. Ezután durvára reszeljük, szűrőbe rakjuk, 1 evőkanál sóval meghintjük, majd összekeverjük. A szűrőt tál fölé helyezzük és 15 percre félretesszük, hogy az uborka leve lecsepegjen. Közben megtisztítjuk az újhagymát, megmossuk és vékony szeletekre vágjuk. A tonhalkonzerv levét leöntjük. A halat tálba tesszük, villával szétnyomkodjuk, majd jól összekeverjük a hagymaszeletekkel, tojással, zsemlemorzsával, majonézzel, borssal és egy késhegynyi sóval. Ezután 4 darab 2 cm vastag pogácsát formálunk belőle. Az uborkát hideg vízzel leöblítjük, lecsepegtetjük és a benne maradt folyadékot kinyomkodjuk. Joghurttal és kaporral elkeverjük, sóval, borssal ízesítjük. Felhasználásig lefedve hideg helyre tesszük. Felforrósítjuk az olajat, majd a tonhalpogácsákat mindkét oldalukon 3-4 percig sütjük benne, míg enyhén barna színűek nem lesznek. A kaprot megmossuk és szárazra töröljük. A halpogácsákat kaporlevéllel díszítve, az uborkamártással együtt tálaljuk.

Hasonló receptek

Kecskesajtos palacsinta olajbogyóval

Előétel, Könnyű

Csontritkulás, Mogyorómentes, Cukormentes

Kacsamáj roueni mártáson

Előétel, Könnyű

Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes

Málnakrém leves

Előétel, Közepes

Fogyókúra, Tojásmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes

Új keresés

Válasszon diétát: