Zabpelyhes túrógombóc

Ételtípus: Egytálétel Nehézség: Közepes

Diéta: Cukormentes, Mogyorómentes

Hozzávalók:

  • 50 dkg félzsíros tehéntúró
  • 10 dkg zabpehely 3 tojás
  • 4 dkg zsemlemorzsa
  • 2 dkg margarin
  • 1 dl 12%-os tejföl
  • reszelt citrom héja
  • folyékony édesítőszer

Elkészítés:

1. Az áttört túrót összekeverjük a zabpehellyel, az egész tojásokkal, a reszelt citrom héjjal és 8-10 csepp folyékony édesítőszerrel, majd félóráig pihentetjük. 2. Vizes kézzel gombócokat formázunk, forrásban lévő sós vízben kifőzzük. 3. A zsemlemorzsát egy teflonserpenyőben enyhén megpirítjuk, a tűzről lehúzva hozzákeverjük a margarint, ebben forgatjuk meg a jól lecsurgatott gombócokat. 4. Ha kész, lelocsoljuk a tejföllel és ízlés szerint még édesíthetjük édesítőszerrel.

Hasonló receptek

Máj és alma

Egytálétel, Könnyű

Vashiány, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Pulykaragu

Egytálétel, Könnyű

Crohn, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Karfiol vajas morzsával

Egytálétel, Könnyű

Epebetegség, Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: