Zabpelyhes túrógombóc

Ételtípus: Egytálétel Nehézség: Közepes

Diéta: Cukormentes, Mogyorómentes

Hozzávalók:

  • 50 dkg félzsíros tehéntúró
  • 10 dkg zabpehely 3 tojás
  • 4 dkg zsemlemorzsa
  • 2 dkg margarin
  • 1 dl 12%-os tejföl
  • reszelt citrom héja
  • folyékony édesítőszer

Elkészítés:

1. Az áttört túrót összekeverjük a zabpehellyel, az egész tojásokkal, a reszelt citrom héjjal és 8-10 csepp folyékony édesítőszerrel, majd félóráig pihentetjük. 2. Vizes kézzel gombócokat formázunk, forrásban lévő sós vízben kifőzzük. 3. A zsemlemorzsát egy teflonserpenyőben enyhén megpirítjuk, a tűzről lehúzva hozzákeverjük a margarint, ebben forgatjuk meg a jól lecsurgatott gombócokat. 4. Ha kész, lelocsoljuk a tejföllel és ízlés szerint még édesíthetjük édesítőszerrel.

Hasonló receptek

Gombás-sajtos lecsó

Egytálétel, Közepes

Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Gombás tojás

Egytálétel, Könnyű

Gluténmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Libamájjal töltött csirkemellfilé paprikás mártással

Egytálétel, Közepes

Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: