Sajtos parajleves pirított zsemlekockával

Ételtípus: Leves Nehézség: Könnyű

Diéta: Vashiány, Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 4 személyre: 40 dkg friss paraj
  • 1 liter szűrt húsleves
  • 2 dkg margarin
  • 1 dl tejszín
  • 8 dkg karaván sajt
  • 1 zsemle
  • vöröshagyma
  • őrölt szerecsendió
  • fehér bors

Elkészítés:

A paraj szárát lecsipkedjük és a leveleket hideg vízben alaposan megmossuk. A paraj leveleit kevés húslevesben puhára főzzük, ha megfőtt, a maradék levesben turmixoljuk. A margarinon az apróra vágott vöröshagymát megfonnyasztjuk, ráöntjük a parajturmixot és kevergetve lassú tűzön felforraljuk. A megfőtt levest tejszínnel dúsítjuk, szerecsendióval, fehér borssal, kevés sóval fűszerezzük. A zsemlét kis kockákra vágjuk és szárazon megpirítjuk. Tálaláskor pirított zsemlekockát a reszelt sajttal együtt a levesbe szórjuk.

Hasonló receptek

Zabkorpás zöldbableves

Leves, Könnyű

Epebetegség, Gyomorfekély, Májproblémák, Keringési problémák, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Csirkeragu leves

Leves, Közepes

Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Zellerleves

Leves, Könnyű

Mogyorómentes, Köszvény, Laktózmentes, Gluténmentes, Tejmentes, Tojásmentes

Új keresés

Válasszon diétát: