Kagylótészta csirkehússal és gombával
Hozzávalók:
- 50 dkg kagylótészta
- 30 dkg főtt csirkehús
- 20 dkg gomba
- 15 dkg mirelit zöldborsó
- vaj
- 1 evőkanál reszelt parmezán
- 1 evőkanál zsemlemorzsa
- 5 dkg vaj
- 5 dkg liszt
- 5 dl tej
- 5 dkg reszelt parmezán
- só
- őrölt szerecsendió
Elkészítés:
A tésztát sós vízben kifőzzük, jól lecsepegtetjük. A csirkehúst kockákra vágjuk. A gombát vastagra szeleteljük. Kevés vajon a zöldborsóval együtt megpároljuk. Keverjük össze az 1 evőkanálnyi reszelt Parmezánt és a zsemlemorzsát. Az 5 dkg vajon megpirítjuk a lisztet, felengedjük a tejjel, sűrűre főzzük. Sóval, szerecsendióval ízesítjük. Belekeverjük a reszelt sajtot. A tésztához keverjük a csirkehúst, a zöldségeket és a sajtos mártást. Kivajazott tűzálló tálba rakjuk, tetejét megszórjuk a sajtos zsemlemorzsával. 175 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt szép pirosra sütjük.
Hasonló receptek
Brokkolitorta
Egytálétel, Könnyű
Csontritkulás, Mogyorómentes, Cukormentes
Virslis rakottas
Egytálétel, Könnyű
Epebetegség, Gyomorfekély, Gluténmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Crohn
Sült tarjarolád
Egytálétel, Közepes
Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes