Kagylótészta csirkehússal és gombával
Hozzávalók:
- 50 dkg kagylótészta
- 30 dkg főtt csirkehús
- 20 dkg gomba
- 15 dkg mirelit zöldborsó
- vaj
- 1 evőkanál reszelt parmezán
- 1 evőkanál zsemlemorzsa
- 5 dkg vaj
- 5 dkg liszt
- 5 dl tej
- 5 dkg reszelt parmezán
- só
- őrölt szerecsendió
Elkészítés:
A tésztát sós vízben kifőzzük, jól lecsepegtetjük. A csirkehúst kockákra vágjuk. A gombát vastagra szeleteljük. Kevés vajon a zöldborsóval együtt megpároljuk. Keverjük össze az 1 evőkanálnyi reszelt Parmezánt és a zsemlemorzsát. Az 5 dkg vajon megpirítjuk a lisztet, felengedjük a tejjel, sűrűre főzzük. Sóval, szerecsendióval ízesítjük. Belekeverjük a reszelt sajtot. A tésztához keverjük a csirkehúst, a zöldségeket és a sajtos mártást. Kivajazott tűzálló tálba rakjuk, tetejét megszórjuk a sajtos zsemlemorzsával. 175 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt szép pirosra sütjük.
Hasonló receptek
Ricottával töltött cukkini
Egytálétel, Közepes
Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Padlizsános-cukkinis csirkecomb
Egytálétel, Közepes
Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Rakott Burgonya
Egytálétel, Közepes
Gluténmentes, Mogyorómentes, Cukormentes