Grillezett halszeletek mustáros kapormártással
Hozzávalók:
- Hozzávalók négy személy részére: 50 dkg afrikai harcsafilé
- 2 evőkanál extra szűz olívaolaj
- A mártáshoz: 2 evőkanál dijoni mustár (sima mustár is jó)
- 1 tojássárgája
- 1 teáskanál mustárpor
- 2 evőkanál víz
- 1,2 dl növényi olaj (napraforgó
- vagy olívaolaj)
- 2 evőkanál kaporlevél
- Édesítőszer ízlés szerint.
Elkészítés:
A halszeleteket mossuk meg, vékonyan kenjük be extra szűz olívaolajjal, és előmelegített grillsütőben süssük rövid ideig, amíg megpirul mindkét oldaluk. A mártás elkészítése során a vízhez adjuk hozzá a mustárport, és keverjük jól el. Ezután adjuk hozzá a dijoni mustárt, a tojássárgáját és az édesítőszert. Az olajjal dolgozzuk össze, majd szórjuk bele a kaprot is. Kis ideig hagyjuk állni, hogy az ízek összeérjenek. Tálaláskor a grillezett halszeletek tetejére kanalazzunk a mártásból. Párolt rizs, vagy zöldségköret illik hozzá. Tápérték egy adagban: Energia: 416 kcal, Szénhidrát: 2 g, Fehérje: 21 g, Zsír: 36 g.
Hasonló receptek
Parajfőzelék
Főétel, Közepes
Epebetegség, Tojásmentes, Mogyorómentes
Zöldbabpörkölt
Főétel, Közepes
Mogyorómentes, Köszvény, Gluténmentes, Tojásmentes
Sültburgonya saláta
Főétel, Közepes
Fogyókúra, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes