Töltött csirke olaszosan

Ételtípus: Húsétel Nehézség: Könnyű

Diéta: Vashiány, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 1 csirke
  • 1 tojás
  • olaj
  • 1 közepes hagyma
  • 10-10 dkg csirke máj és zúza
  • 10 dkg sonka
  • 20 dkg paradicsom hámozva
  • 5-10 dkg zsemlemorzsa
  • 5-10 dkg sajt
  • 3 dkg mazsola
  • bors
  • szurokfű
  • fokhagyma

Elkészítés:

A csirkét kívül-belül sózzuk, borsozzuk és állni hagyjuk. Közben olajon megdinszteljük az apróra vágott hagymát, hozzáadjuk a feldarabolt májat, zúzát, kicsit pirítjuk, majd a kockára vágott sonkát rátesszük, kicsit még együtt pároljuk. A paradicsomot meghámozzuk, szitán áttörjük, a masszára öntjük és hagyjuk kihűlni. Ezután tegyük bele a zsemlemorzsát, a reszelt sajtot, a mazsolát, fűszerezzük sóval, borssal, szurokfűvel, fokhagymával és üssük bele a tojást. A masszával töltsük meg a csirkét, tűzzük össze. Olvasztott margarinba keverjünk bele egy kis pirospaprikát, ezzel kenjük be a csirkét és 200 fokon süssük ropogósra. Közben kenegetjük a paprikás vajjal. Zöldfűszeres rizs illik hozzá.

Hasonló receptek

Baromfifasírt

Húsétel, Könnyű

Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Csirkemell sajttal

Húsétel, Könnyű

Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes, Csontritkulás,

Kéksajtos pulykacsíkok dióval

Húsétel, Könnyű

Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: