Töltött csirke olaszosan
Hozzávalók:
- 1 csirke
- 1 tojás
- olaj
- 1 közepes hagyma
- 10-10 dkg csirke máj és zúza
- 10 dkg sonka
- 20 dkg paradicsom hámozva
- 5-10 dkg zsemlemorzsa
- 5-10 dkg sajt
- 3 dkg mazsola
- só
- bors
- szurokfű
- fokhagyma
Elkészítés:
A csirkét kívül-belül sózzuk, borsozzuk és állni hagyjuk. Közben olajon megdinszteljük az apróra vágott hagymát, hozzáadjuk a feldarabolt májat, zúzát, kicsit pirítjuk, majd a kockára vágott sonkát rátesszük, kicsit még együtt pároljuk. A paradicsomot meghámozzuk, szitán áttörjük, a masszára öntjük és hagyjuk kihűlni. Ezután tegyük bele a zsemlemorzsát, a reszelt sajtot, a mazsolát, fűszerezzük sóval, borssal, szurokfűvel, fokhagymával és üssük bele a tojást. A masszával töltsük meg a csirkét, tűzzük össze. Olvasztott margarinba keverjünk bele egy kis pirospaprikát, ezzel kenjük be a csirkét és 200 fokon süssük ropogósra. Közben kenegetjük a paprikás vajjal. Zöldfűszeres rizs illik hozzá.
Hasonló receptek
Zöldséggel töltött csirkecombok
Húsétel, Közepes
Gluténmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Csirkemell Mérő módra
Húsétel, Könnyű
Gluténmentes, Hízókúra, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Rostonsült rák zöldségekkel
Húsétel, Közepes
Cukormentes, Keringési problémák, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes