Töltött csirke olaszosan
Hozzávalók:
- 1 csirke
- 1 tojás
- olaj
- 1 közepes hagyma
- 10-10 dkg csirke máj és zúza
- 10 dkg sonka
- 20 dkg paradicsom hámozva
- 5-10 dkg zsemlemorzsa
- 5-10 dkg sajt
- 3 dkg mazsola
- só
- bors
- szurokfű
- fokhagyma
Elkészítés:
A csirkét kívül-belül sózzuk, borsozzuk és állni hagyjuk. Közben olajon megdinszteljük az apróra vágott hagymát, hozzáadjuk a feldarabolt májat, zúzát, kicsit pirítjuk, majd a kockára vágott sonkát rátesszük, kicsit még együtt pároljuk. A paradicsomot meghámozzuk, szitán áttörjük, a masszára öntjük és hagyjuk kihűlni. Ezután tegyük bele a zsemlemorzsát, a reszelt sajtot, a mazsolát, fűszerezzük sóval, borssal, szurokfűvel, fokhagymával és üssük bele a tojást. A masszával töltsük meg a csirkét, tűzzük össze. Olvasztott margarinba keverjünk bele egy kis pirospaprikát, ezzel kenjük be a csirkét és 200 fokon süssük ropogósra. Közben kenegetjük a paprikás vajjal. Zöldfűszeres rizs illik hozzá.
Hasonló receptek
Makréla fehérborban
Húsétel, Könnyű
Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Párolt marhafartő
Húsétel, Könnyű
Gluténmentes, Cukormentes, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes
Pulykamell gazdagon
Húsétel, Könnyű
Hízókúra, Mogyorómentes, Cukormentes