Cukinis gombás lepény
Hozzávalók:
- 1 evőkanál olívaolaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 fej hagyma
- csíkokra vágva
- 2 nagy cukkini
- csíkokra vágva
- 20 dkg gomba
- felnegyedelve
- 40 dkg darabolt konzerv paradicsom
- 2 evőkanál paradicsompüré
- 1 teáskanál szárított fűszernövény
- só és frissen őrölt fekete bors
- 6 dkg frissen darált zsemlemorzsa
- 6 dkg érett cheddar sajt reszelve
Elkészítés:
Forrósítsunk olajat egy teflon serpenyőbe. Tegyük bele a fokhagymát, a hagymát és a cukkinit, és lassú tűzön pároljuk 4-5 percig, míg a zöldségek megpuhulnak, és pirulni kezdenek.Tegyük bele a gombát is, és süssük tovább 2 percig. Öntsük rá a paradicsomot, a levét is, és adjuk hozzá a paradicsompürét. Teggyük bele a fűszereket. Fedő nélkül pároljuk 5 percig. Ízesítsük a fűszerekkel. Tegyük át a keveréket egy tűzálló edénybe. Keverjük össze a zselmemorzsát a sajttal, és szórjuk a zöldségek tetejére. Tegyük előmelegített grillsütőbe, és 1-2 percig grillezzük, míg a teteje aranyszínűvé nem válik, és bugyogni nem kezd.