Cukinis gombás lepény

Ételtípus: Zöldség étel Nehézség: Közepes

Diéta: Cukormentes, Tojásmentes, Mogyorómentes

Hozzávalók:

  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 fej hagyma
  • csíkokra vágva
  • 2 nagy cukkini
  • csíkokra vágva
  • 20 dkg gomba
  • felnegyedelve
  • 40 dkg darabolt konzerv paradicsom
  • 2 evőkanál paradicsompüré
  • 1 teáskanál szárított fűszernövény
  • só és frissen őrölt fekete bors
  • 6 dkg frissen darált zsemlemorzsa
  • 6 dkg érett cheddar sajt reszelve

Elkészítés:

Forrósítsunk olajat egy teflon serpenyőbe. Tegyük bele a fokhagymát, a hagymát és a cukkinit, és lassú tűzön pároljuk 4-5 percig, míg a zöldségek megpuhulnak, és pirulni kezdenek.Tegyük bele a gombát is, és süssük tovább 2 percig. Öntsük rá a paradicsomot, a levét is, és adjuk hozzá a paradicsompürét. Teggyük bele a fűszereket. Fedő nélkül pároljuk 5 percig. Ízesítsük a fűszerekkel. Tegyük át a keveréket egy tűzálló edénybe. Keverjük össze a zselmemorzsát a sajttal, és szórjuk a zöldségek tetejére. Tegyük előmelegített grillsütőbe, és 1-2 percig grillezzük, míg a teteje aranyszínűvé nem válik, és bugyogni nem kezd.

Új keresés

Válasszon diétát: