Gombával, belsőséggel töltött csirkecomb
Hozzávalók:
- 8 alsócomb
- 5 dkg szalonna
- 1/2 fej vöröshagyma
- 1/2 csokor petrezselyem
- 5 dkg gomba
- 1 mokkáskanál pirospaprika
- 1 csirkebelsőség (zúza
- szív
- máj)
- 1 zsemle
- 1 dl tej
- 1 tojás
Elkészítés:
A szalonnát apró kockára vágjuk. A hagymát megtisztítjuk, a petrezselymet, a gombát megmossuk, lecsepegtetjük, mindhármat apróra vágjuk. A belsőségeket megmossuk, lecsepegtetjük. A zsemlét a tejbe beáztatjuk. A szalonnát kisütjük, megpirítjuk rajta a hagymát és a gombát, hozzáadjuk a petrezselymet, megszórjuk a pirospaprikával, borsozzuk. Hozzátesszük a belsőségeket. Kissé lepirítjuk, majd beletesszük a tejbe áztatott, de jól kinyomkodott zsemlét. Összepároljuk az egészet. Ha kissé kihűlt, húsdarálón ledaráljuk, hozzáadjuk a felvert tojást, ha szükséges, utánsózzuk. Ezt a keveréket betöltjük a combokba a csont helyére és a combokat kívülről alaposan bekenjük a borsos margarinnal. Minden combot szorosan alufóliába tekerünk. Így főzés közben nem esnek szét, a töltelék benne marad és az alufólia szigeteli az ízeket is. Annyi vízben, hogy ellepje, kb. 30 percig főzzük és hűlni hagyjuk. A combokat keresztben felszeleteljük és tálaljuk.
Hasonló receptek
Rántott hús Candidásoknak
Húsétel, Könnyű
Candida, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Gombás - sajtos pulykamell
Húsétel, Könnyű
Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Sajtos joghurtos pulykaszeletek
Húsétel, Könnyű
Csontritkulás, Cukormentes