Májgaluska akár cukorbetegeknek is ehető

Ételtípus: Leves Nehézség: Könnyű

Diéta: Vashiány, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 2 személy részére: 2 csirkemáj
  • 1 teáskanál olaj
  • 3 teáskanál lereszelt vöröshagyma
  • 1 tojás
  • 1/2 zsemle tejbe áztatva/vízbe is lehet
  • de tejbe finomabb/
  • só. őrölt bors ízlés szerint
  • petrezselyemzöldje

Elkészítés:

Az olajon megpirítjuk a hagymát, majd a tűzről levéve hozzáadjuk a lekapart májakat, a jól kinyomkodott összedörzsölt zsemlét, a tojást, a fűszereket és a nagyon jó apróra felvágott petrezselyemzöldet, és összekeverjük. A galuska keménységű tésztát kb. egy órát állni hagyjuk, majd nedves kanállal a levesbe szaggatjuk. Én nokedli szaggatón szoktam, nekem úgy könnyebb és gyorsabb.

Hasonló receptek

Dunai halászlé

Leves, Könnyű

Cukormentes, Gluténmentes, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes

Egres leves

Leves, Könnyű

Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes

Zabkorpás zöldbableves

Leves, Könnyű

Epebetegség, Gyomorfekély, Májproblémák, Keringési problémák, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: