Májgaluska akár cukorbetegeknek is ehető
Hozzávalók:
- 2 személy részére: 2 csirkemáj
- 1 teáskanál olaj
- 3 teáskanál lereszelt vöröshagyma
- 1 tojás
- 1/2 zsemle tejbe áztatva/vízbe is lehet
- de tejbe finomabb/
- só. őrölt bors ízlés szerint
- petrezselyemzöldje
Elkészítés:
Az olajon megpirítjuk a hagymát, majd a tűzről levéve hozzáadjuk a lekapart májakat, a jól kinyomkodott összedörzsölt zsemlét, a tojást, a fűszereket és a nagyon jó apróra felvágott petrezselyemzöldet, és összekeverjük. A galuska keménységű tésztát kb. egy órát állni hagyjuk, majd nedves kanállal a levesbe szaggatjuk. Én nokedli szaggatón szoktam, nekem úgy könnyebb és gyorsabb.
Hasonló receptek
Diós szárnyas-krémleves
Leves, Közepes
Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Kókuszleves zöldségekkel
Leves, Könnyű
Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Májas csirkeleves
Leves, Könnyű
Vashiány, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes