Májgombócleves
Hozzávalók:
- 30 dkg sertésmáj
- 1 zsemle
- 2 tojás
- 1 csomó leveszöldség
- 1 csomó petrezselyemzöld
- 2 evőkanál olaj
- 1 l víz
- tej
- só
- bors
- vegeta
- pirospaprika
- majoránna.
Elkészítés:
A zsemlét beáztatjuk egy tányér tejbe. A sertésmájat megmossuk és ledaráljuk. A zsemlét kinyomkodjuk, a májjal, a tojással és a fűszerekkel összegyúrjuk. Az így elkészített masszából kis gombócokat formázunk. Egy kétliteres edénybe olajat öntünk és a kockára vágott hagymát beletesszük, üvegesre pároljuk. Ezután 1 l vízzel felöntjük és sóval, borssal, paprikával, petrezselyemzölddel ízesítjük. Beletesszük az alaposan megtisztított, csíkokra vágott zöldségeket és megfőzzük. A végén a májgombócokat főzzük bele kb. 10-15 perccel, mielőtt készre főtt.
Hasonló receptek
Sajtos parajleves pirított zsemlekockával
Leves, Könnyű
Vashiány, Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Citromleves
Leves, könnyű
Mogyorómentes, Köszvény, Tojásmentes
Zöldborsóleves szárnyas galuskával
Leves, Közepes
Epebetegség, Gyomorfekély, Mogyorómentes, Cukormentes