Göngyölt pulykamell
Hozzávalók:
- 8 nagy szelet pulykamellfilé
- 2-3 csirkemáj
- 2 zsemle
- 2 tojás
- só
- bors
- pirospaprika
- 1 kis fej vöröshagyma
- 1 csokor petrezselyemzöld
- 1 dl fehérbor
- tej
- olaj
Elkészítés:
A zsemléket tejbe áztatjuk, a vöröshagymát és a petrezselyemzöldet finomra vágjuk, a csirkemájat elkaparjuk. A kinyomkodott zsemlékhez hozzáadjuk a tojásokat, a csirkemájat, a pici olajon megdinsztelt vöröshagymát és a petrezselyemzöldet. Sózzuk, borsozzuk, meghintjük pirospaprikával és jól kidolgozzuk a tölteléket. A hússzeleteket megmossuk, lecsöpögtetjük, szárazra töröljük és kiverjük. Sózzuk, borsozzuk. Az elkészített tölteléket a húsokra helyezzük, a szeleteket összetekerjük és ha szükséges húst?vel megt?zzük. A tekercseket kivajazott t?zálló tálba tesszük, pici vizet öntünk alá és meglocsoljuk a fehérborral. Tetejüket megkenjük vajjal. A tálat alufóliával lefedjük és el?melegített süt?ben 200°C-on megsütjük. Az utolsó néhány percben levesszük a fóliát, a hústekercseket megöntözzük saját levükkel és visszatesszük pirulni. Reszelt sajtot is szórhatunk a tetejére. Tehetünk a tálba a húsok alá megtisztított, karikákra vágott burgonyát, így a köret is egyszerre elkészül.
Hasonló receptek
Dalmát karaj bundában
Húsétel, Nehéz
Hízókúra, Mogyorómentes, Cukormentes
Párolt marhafartő
Húsétel, Könnyű
Gluténmentes, Cukormentes, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes
Ananászos májragu
Húsétel, Könnyű
Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes