Göngyölt pulykamell
Hozzávalók:
- 8 nagy szelet pulykamellfilé
- 2-3 csirkemáj
- 2 zsemle
- 2 tojás
- só
- bors
- pirospaprika
- 1 kis fej vöröshagyma
- 1 csokor petrezselyemzöld
- 1 dl fehérbor
- tej
- olaj
Elkészítés:
A zsemléket tejbe áztatjuk, a vöröshagymát és a petrezselyemzöldet finomra vágjuk, a csirkemájat elkaparjuk. A kinyomkodott zsemlékhez hozzáadjuk a tojásokat, a csirkemájat, a pici olajon megdinsztelt vöröshagymát és a petrezselyemzöldet. Sózzuk, borsozzuk, meghintjük pirospaprikával és jól kidolgozzuk a tölteléket. A hússzeleteket megmossuk, lecsöpögtetjük, szárazra töröljük és kiverjük. Sózzuk, borsozzuk. Az elkészített tölteléket a húsokra helyezzük, a szeleteket összetekerjük és ha szükséges húst?vel megt?zzük. A tekercseket kivajazott t?zálló tálba tesszük, pici vizet öntünk alá és meglocsoljuk a fehérborral. Tetejüket megkenjük vajjal. A tálat alufóliával lefedjük és el?melegített süt?ben 200°C-on megsütjük. Az utolsó néhány percben levesszük a fóliát, a hústekercseket megöntözzük saját levükkel és visszatesszük pirulni. Reszelt sajtot is szórhatunk a tetejére. Tehetünk a tálba a húsok alá megtisztított, karikákra vágott burgonyát, így a köret is egyszerre elkészül.
Hasonló receptek
Göngyölt pulykamell
Húsétel, Könnyű
Vashiány, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Gombás sajtos csirkemell
Húsétel, Közepes
Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Tejfölös-túrós csirkemell tepsiben sütve
Húsétel, Könnyű
Csontritkulás, Cukormentes, Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes