Göngyölt pulykamell

Ételtípus: Húsétel Nehézség: Közepes

Diéta: Vashiány, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 8 nagy szelet pulykamellfilé
  • 2-3 csirkemáj
  • 2 zsemle
  • 2 tojás
  • bors
  • pirospaprika
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 1 dl fehérbor
  • tej
  • olaj

Elkészítés:

A zsemléket tejbe áztatjuk, a vöröshagymát és a petrezselyemzöldet finomra vágjuk, a csirkemájat elkaparjuk. A kinyomkodott zsemlékhez hozzáadjuk a tojásokat, a csirkemájat, a pici olajon megdinsztelt vöröshagymát és a petrezselyemzöldet. Sózzuk, borsozzuk, meghintjük pirospaprikával és jól kidolgozzuk a tölteléket. A hússzeleteket megmossuk, lecsöpögtetjük, szárazra töröljük és kiverjük. Sózzuk, borsozzuk. Az elkészített tölteléket a húsokra helyezzük, a szeleteket összetekerjük és ha szükséges húst?vel megt?zzük. A tekercseket kivajazott t?zálló tálba tesszük, pici vizet öntünk alá és meglocsoljuk a fehérborral. Tetejüket megkenjük vajjal. A tálat alufóliával lefedjük és el?melegített süt?ben 200°C-on megsütjük. Az utolsó néhány percben levesszük a fóliát, a hústekercseket megöntözzük saját levükkel és visszatesszük pirulni. Reszelt sajtot is szórhatunk a tetejére. Tehetünk a tálba a húsok alá megtisztított, karikákra vágott burgonyát, így a köret is egyszerre elkészül.

Hasonló receptek

Dalmát karaj bundában

Húsétel, Nehéz

Hízókúra, Mogyorómentes, Cukormentes

Párolt marhafartő

Húsétel, Könnyű

Gluténmentes, Cukormentes, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes

Ananászos májragu

Húsétel, Könnyű

Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Új keresés

Válasszon diétát: