Diétás csirkevagdalt
Hozzávalók:
- 400 g csirkemell vagy csirkecomb
- 200 g alma
- 1 zsemle
- 1 tojás
- 1 evőkanál napraforgóolaj
- só
- édes-nemes pirospaprika
- fehér bors
- őrölt kömény
- majoránna ízlés szerint
Elkészítés:
A csirkehúst a megtisztított, meghámozott almával a vízben áztatott zsemlével ledaráljuk. Sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük, a tojással jól összedolgozzuk, majd rudat formálunk belőle. Az alufóliát vékonyan megkenjük olajjal, a húsrudat szorosan beletekerjük. Sütőben megsütjük, a végén az alufóliát kinyitjuk. Enyhén megpirítjuk, ügyelve, hogy vastag pörzsanyag ne képződjön. Diétás burgonyapürével, zöldsalátával, főzelékekkel tálalhatjuk.
Hasonló receptek
Fokhagymás tengerihal-filé
Húsétel, Könnyű
Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes, Keringési problémák, Köszvény
Zöldborsós sertésszelet
Húsétel, Közepes
Diabetikus, Cukormentes
Máj egészben
Húsétel, Közepes
Vashiány, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes