Hamis húsleves májgombóccal
Hozzávalók:
- 1 kg marha ritkacsont
- 2 csomó vegyes zöldség
- fűszerek
- 20 dkg máj
- 2 tojás
- 3 dkg zsír
- 10-12 dkg zsemlemorzsa
- apróra vágott petrezselyemzöld
Elkészítés:
Elkészítjük a húslevest a csonttal. Beleteszünk a betétet.#Betét készítése: A borjúmájat, a tojásokat, a zsírt, sót, borsot, vágott petrezselymet, összekeverjük, annyi zsemlemorzsát szórunk bele, hogy kis kanállal apró galuskákat szaggathassunk a levesbe.
Hasonló receptek
Gazdasszony levese
Leves, Könnyű
Köszvény, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Savanykás leves
Leves, Közepes
Epebetegség, Gyomorfekély, Mogyorómentes, Cukormentes
Burgonyaleves (sószegény)
Leves, Közepes
Mogyorómentes, Tojásmentes, Magas vérnyomás, Cukormentes