Paradicsomos bab egytál sertéshúsgombócokkal

Ételtípus: Vegetáriánus Nehézség: Közepes

Diéta: Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 60 dkg darált sertéshús
  • 1 tojás
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 3 szál zellerlevél
  • őrölt bors
  • 2 evőkanál zsemlemorzsa
  • fél dl olívaolaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 4 evőkanál paradicsompüré
  • 4 dl zöldségleves
  • 50 dkg zöldséglevesben főtt tarkabab
  • 1 paradicsom
  • 1 csokor petrezselyem

Elkészítés:

A húst, a tojással, a zúzott fokhagymával és a petrezselyemmel jól keverjük össze. Sózzuk, borsozzuk meg és annyi zsemlemorzsát szórjunk bele, hogy könnyen formázható masszát kapjunk. Forró olajban pirítsuk meg az apróra vágott hagymát, keverjük bele a paradicsompürét és öntsük fel a zöldséglevessel. Amikor felforrt, tegyük bele a vizes kézzel diónyi nagyságúra formázott húsgombócokat és lassú tűzön főzzük 15 percig. Közben, sóval, borssal és petrezselyemmel ízesítsük. Ezután adjuk hozzá a főtt babot, az apró kockákra vágott paradicsomot és főzzük készre.

Hasonló receptek

Spárga spenótmártással

Vegetáriánus, Könnyű

Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes

Angolzeller csőben

Vegetáriánus, Könnyű

Epebetegség, Gyomorfekély, Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Padlizsános lasagne

Vegetáriánus, Közepes

Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: