Paradicsomos bab egytál sertéshúsgombócokkal
Hozzávalók:
- 60 dkg darált sertéshús
- 1 tojás
- 3 gerezd fokhagyma
- 3 szál zellerlevél
- őrölt bors
- só
- 2 evőkanál zsemlemorzsa
- fél dl olívaolaj
- 1 fej vöröshagyma
- 4 evőkanál paradicsompüré
- 4 dl zöldségleves
- 50 dkg zöldséglevesben főtt tarkabab
- 1 paradicsom
- 1 csokor petrezselyem
Elkészítés:
A húst, a tojással, a zúzott fokhagymával és a petrezselyemmel jól keverjük össze. Sózzuk, borsozzuk meg és annyi zsemlemorzsát szórjunk bele, hogy könnyen formázható masszát kapjunk. Forró olajban pirítsuk meg az apróra vágott hagymát, keverjük bele a paradicsompürét és öntsük fel a zöldséglevessel. Amikor felforrt, tegyük bele a vizes kézzel diónyi nagyságúra formázott húsgombócokat és lassú tűzön főzzük 15 percig. Közben, sóval, borssal és petrezselyemmel ízesítsük. Ezután adjuk hozzá a főtt babot, az apró kockákra vágott paradicsomot és főzzük készre.
Hasonló receptek
Sült zöldségek
Vegetáriánus, Könnyű
Gluténmentes, Köszvény, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Spenótos-zsályás metélt
Vegetáriánus, Közepes
Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Mozarellával rakott padlizsán
Vegetáriánus, Könnyű
Csontritkulás, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes, Epebetegség, Gyomorfekély