Savanyúkáposzta-leves csirkehúsgombócokkal
Hozzávalók:
- 30 dkg savanyú káposzta
- 10 dkg húsos füstölt szalonna
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál pirospaprika
- 1-1 szál sárgarépa
- fehérrépa
- 1 csokor petrezselyem
- őrölt bors
- só#A gombóchoz: 40 dkg csirkemellfilé
- 1 fej vöröshagyma
- 1 tojás
- 2 szál zeller
- zsemlemorzsa
- őrölt bors
- só
Elkészítés:
A szalonnát vágjuk apró kockákra és süssük ropogósra. Szórjuk bele a felaprított hagymát, a zúzott fokhagymát és pirítsuk tovább. Húzzuk le a tűzről és szórjuk meg pirospaprikával. A répákat csíkozzuk vékonyra és a káposztával együtt tegyük a paprikás hagymára. Annyi vizet öntsünk rá, hogy négy ujjnyira ellepje. Forraljuk fel, sózzuk, borsozzuk meg és szórjunk rá petrezselymet. Addig főzzük, amíg a zöldségek roppanósra puhulnak. A gombóchoz a csirkemellet daráljuk meg, tegyük keverőtálba az apróra vágott hagymával, a tojással, sóval, borssal és a felaprított zellerlevéllel együtt. Jól keverjük össze és ha túl lágy, annyi zsemlemorzsát adjunk hozzá, hogy könnyen formázható masszát kapjunk. Formázzunk belőle dió nagyságú gombócokat és tegyük a forrásban lévő levesbe. Lassú tűzön, a zöldségekkel együtt főzzük puhára. Forrón tálaljuk.
Hasonló receptek
Palócleves
Leves, Közepes
Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Karalábéleves májgaluskával
Leves, Könnyű
Vashiány, Mogyorómentes, Cukormentes
Márványsajtos hagymakrémleves
Leves, Közepes
Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes