Savanyúkáposzta-leves csirkehúsgombócokkal
Hozzávalók:
- 30 dkg savanyú káposzta
- 10 dkg húsos füstölt szalonna
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál pirospaprika
- 1-1 szál sárgarépa
- fehérrépa
- 1 csokor petrezselyem
- őrölt bors
- só#A gombóchoz: 40 dkg csirkemellfilé
- 1 fej vöröshagyma
- 1 tojás
- 2 szál zeller
- zsemlemorzsa
- őrölt bors
- só
Elkészítés:
A szalonnát vágjuk apró kockákra és süssük ropogósra. Szórjuk bele a felaprított hagymát, a zúzott fokhagymát és pirítsuk tovább. Húzzuk le a tűzről és szórjuk meg pirospaprikával. A répákat csíkozzuk vékonyra és a káposztával együtt tegyük a paprikás hagymára. Annyi vizet öntsünk rá, hogy négy ujjnyira ellepje. Forraljuk fel, sózzuk, borsozzuk meg és szórjunk rá petrezselymet. Addig főzzük, amíg a zöldségek roppanósra puhulnak. A gombóchoz a csirkemellet daráljuk meg, tegyük keverőtálba az apróra vágott hagymával, a tojással, sóval, borssal és a felaprított zellerlevéllel együtt. Jól keverjük össze és ha túl lágy, annyi zsemlemorzsát adjunk hozzá, hogy könnyen formázható masszát kapjunk. Formázzunk belőle dió nagyságú gombócokat és tegyük a forrásban lévő levesbe. Lassú tűzön, a zöldségekkel együtt főzzük puhára. Forrón tálaljuk.
Hasonló receptek
Sütőtök leves
Leves, Könnyű
Magas koleszterin, Gluténmentes, Cukormentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Tejmentes, Laktózmentes
Raviolis leves
Leves, Könnyű
Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Újházy-tyúkleves
Leves, Közepes
Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes