Brokkolitorta
Hozzávalók:
- 200 g liszt
- 100 g vaj
- 1/2 teáskanál só
- 1 tojás
- 2-3 evőkanál víz
- 2 evőkanál zsemlemorzsa
- 150 g szalonna
- 1 kg brokkoli
- 2 gerezd fokhagyma
- 200 g cr?me fraîche
- vagy ennek megfelelő mennyiségű tejföl és tejszín egyenlő arányú keveréke
- 3 evőkanál tej
- 150 g túró
- 5 tojás
- 1 teáskanál só
- őrölt bors
- szerecsendió
- 3 evőkanál parmezán
Elkészítés:
Lisztből, vajból, tojásból és vízből omlós tésztát dagasztunk, hűvös helyre állítjuk. Majd nyújtsuk ki vékonyra és béleljük ki vele a sütőformát. Hintsünk rá zsemlemorzsát. A töltelékhez csíkozzuk fel a szalonnát, pirítsuk meg és halmozzuk a sütőformába. A brokkolit tisztítsuk meg, forrázzuk le, majd csöpögtessük le és oszlassuk el a sütőformában. A fokhagymát kipréseljük és a cr?me fraîchet, a tejet, a túrót, a tojásokat, a sót, a borsot, a szerecsendiót, ás 1 evőkanál parmezánt összedolgozunk, a kapott masszát a sütőformába öntjük. A maradék parmezánnal megszórjuk és kb. 40 perc alatt 220°C-on megsütjük. Ha a teteje megpirult, állítsuk vissza a sütőt 175°C-ra.
Hasonló receptek
Marhahúsos carpaccio édesköménnyel
Egytálétel, Közepes
Laktózmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Serpenyőben sült vörösboros csirke
Egytálétel, Közepes
Laktózmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Csirke rókagombával
Egytálétel, Könnyű
Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes