Őszibarackkal töltött csirke
Hozzávalók:
- Hozzávalók négy személy részére: 600 g csirkemell filé
- 130 g őszibarack
- 1 db tojás
- 1 db teljes kiőrlésű zsemle
- 1 mokkáskanálnyi szerecsendió
- 1 mokkáskanálnyi reszelt gyömbér
- 2 evőkanál
- olívaolaj
- Tengeri só.
Elkészítés:
A csirkemelleket leöblítjük, majd a szeleteket félbevágva kihajtjuk, enyhén kiklopfoljuk és besózzuk. Az őszibarackot megmossuk, meghámozzuk, a magját kivesszük, és apró kockákra szeleteljük. A tojást keményre főzzük, majd lereszeljük. A zsemlét beáztatjuk, kinyomkodjuk, és az őszibarackhoz adjuk a tojással, szerecsendió-, és gyömbér-reszelékkel együtt, és alaposan összegyúrjuk. Minden csirkemellbe teszünk egy-egy adagot, és becsomagoljuk a tölteléket a húsba. Ha szükséges, fogpiszkálóval rögzítsük. Olajozott tepsibe tesszük a húsokat, kevés vízzel meglocsoljuk, és előmelegített sütőben 200°C-on lefedve sütjük. Ha már pirosra sült, a fóliát levesszük, és megpirítjuk a tetejét aranybarna színűre. Tápérték egy adagban: Energia: 232 kcal, Szénhidrát: 10 g, Fehérje: 25,5 g.
Hasonló receptek
Tojáspörkölt
Főétel, Könnyű
Mogyorómentes, Magas vérnyomás, Gluténmentes, Tejmentes, Laktózmentes
Tejszínes-zöldséges csirke jázminrizzsel
Főétel, Közepes
Fogyókúra, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Tárkonyos busa
Főétel, Közepes
Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes