Cukkini leves
Hozzávalók:
- 4 kb. 20 cm-es kis cukkini
- 4 burgonya
- tengeri só ízlés szerint
- kapor ízlés szerint
- 1 közepes hagyma
- olaj
- a hagymapároláshoz
- pirított zsemlekocka
- de elhagyható
Elkészítés:
Üvegesre pirítjuk a hagymát, alaposan megmossuk a cukkinit-héjasan karikába vágjuk, maggal együtt, ha van benne. A burgonyával ugyanezt tesszük, hozzáadjuk a csipetnyi sót, kaprot. Edénybe rakva felöntjük vízzel (kevesebb vízzel sűrűbb, több vízzel hígabb állagú levest kapunk) Kb. 20 perc alatt megfő és utána kimixereljük. Ízletes krémlevest kapunk. A tetejére rakhatunk pirított zsemlekockát.
Hasonló receptek
Citromos krumplileves virslivel
Leves, Közepes
Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes
Borsókrémleves túrógombóccal
Leves, Könnyű
Csontritkulás, Epebetegség, Gyomorfekély, Mogyorómentes
Currys csirkeleves
Leves, Közepes
Gluténmentes, Tojásmentes, Cukormentes