Homokos krumpli
Hozzávalók:
- 1 kg krumpli
- 80 g zsemlemorzsa
- pár csík bacon szalonna
- só
- olíva olaj
Elkészítés:
A krumplit héjjában félkeményre főzzük, meghámozzuk, majd hasábokra szeleteljük. Egy nagy tepsiben pár csepp olivaolajat egyenletesen eloszlatunk és a zsemlemorzsában megforgatott burgonyát beletesszük. Letakarjuk néhány szelet baconszalonnával, majd 1-1, 5 óra alatt 200 °C-on pirosra sütjük.
Hasonló receptek
Fűszeres zöldségragu
Köret, Könnyű
Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Burgonya garatin
Köret, Könnyű
Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Dödölle / Krumpligánica
Köret, Könnyű
Gluténmentes, Hízókúra, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes