Lazacfilé zöldfűszeres morzsával sütve

Ételtípus: Főétel Nehézség: Közepes

Diéta: Fogyókúra, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 4 adag: 70 dkg lazacfilé
  • 20 dkg zsemlemorzsa
  • 2 evőkanál torma
  • 2 evőkanál petrezselyemzöld
  • 2 evőkanál metélőhagyma
  • 2 teáskanál mustár
  • 1 evőkanál tárkonylevél
  • őrölt bors
  • tengeri só.

Elkészítés:

A petrezselyemzöldet, a tárkonyt és a metélőhagymát szeleteljük apróra, majd keverjük bele a mustárba. Adjuk hozzá a zsemlemorzsát, a tormát és ízesítsük frissen őrölt borssal és sóval. Alaposan keverjük össze, hogy tapadós állagot kapjunk. Ha kicsit hígabb, zsemlemorzsát adjunk hozzá, ha pedig túl száraz lett, kevés vízzel öntsük fel. Egy tepsibe tegyük sütőpapírt, helyezzük el a lazacszeleteket, és halmozzuk rájuk a zöldfűszeres morzsát körülbelül 1 cm vastagon. 200°C meleg sütőben süssük negyed óráig. Párolt zöldségkörettel fogyasszuk el a halat. Energia: 416 kcal, Szénhidrát: 22 g, Fehérje: 37 g, Zsír: 20 g.

Hasonló receptek

Kecsege hidegen

Főétel, Könnyű

Mogyorómentes, Köszvény, Laktózmentes, Gluténmentes, Tejmentes, Tojásmentes

Zöldfűszeres pitachips

Főétel, Közepes

Fogyókúra, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Rakott brokkoli

Főétel, Közepes

Diabetikus, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: