Rizottóval töltött csirkemell
Hozzávalók:
- 4 szép csirkemellfilé
- só
- őrölt bors
- szerecsendió
- 10 dkg vaj
- 5-5 dkg zöldborsó
- ceruzabab
- gomba
- sárgarépakocka
- 10 dkg párolt rizs
- 1 csokor petrezselyem
Elkészítés:
A csirkemellfiléket hosszában szúrd fel és a hosszú pengéjű, éles késsel készíts szép nyílást a húsba. A zöldféléket tisztítsd meg, amit szükséges, aprítsd össze, de az sem baj, ha fagyasztott zöldségekkel dolgozol. A fele vajat olvaszd meg, dobd bele a zöldségeket és párold puhára. Sóval, finomra vágott petrezselyemmel ízesítsd és alaposan keverd el a rizzsel. A zöldséges rizst töltsd az előkészített csirkemellekbe, a két végét hústűvel tűzd össze. Dörzsöld be sóval, borssal és a maradék vajon körös-körül pirítsd meg. Végül önts rá egy kis vizet és lassú tűzön párold készre. Tálalás előtt távolítsd el a hústűt.
Hasonló receptek
Hagymás-tejfölös csirkemáj
Húsétel, Könnyű
Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Rakott csirkemell
Húsétel, Könnyű
Gluténmentes, Cukormentes, Epebetegség, Gyomorfekély, Májproblémák, Tojásmentes, Mogyorómentes
Májas guriga
Húsétel, Könnyű
Gluténmentes, Vesebetegség, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes