Rizottóval töltött csirkemell

Ételtípus: Húsétel Nehézség: Könnyű

Diéta: Keringési problémák, Gyomorfekély, Epebetegség, Keringési problémák, Crohn, Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 4 szép csirkemellfilé
  • őrölt bors
  • szerecsendió
  • 10 dkg vaj
  • 5-5 dkg zöldborsó
  • ceruzabab
  • gomba
  • sárgarépakocka
  • 10 dkg párolt rizs
  • 1 csokor petrezselyem

Elkészítés:

A csirkemellfiléket hosszában szúrd fel és a hosszú pengéjű, éles késsel készíts szép nyílást a húsba. A zöldféléket tisztítsd meg, amit szükséges, aprítsd össze, de az sem baj, ha fagyasztott zöldségekkel dolgozol. A fele vajat olvaszd meg, dobd bele a zöldségeket és párold puhára. Sóval, finomra vágott petrezselyemmel ízesítsd és alaposan keverd el a rizzsel. A zöldséges rizst töltsd az előkészített csirkemellekbe, a két végét hústűvel tűzd össze. Dörzsöld be sóval, borssal és a maradék vajon körös-körül pirítsd meg. Végül önts rá egy kis vizet és lassú tűzön párold készre. Tálalás előtt távolítsd el a hústűt.

Hasonló receptek

Hagymás-tejfölös csirkemáj

Húsétel, Könnyű

Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Rakott csirkemell

Húsétel, Könnyű

Gluténmentes, Cukormentes, Epebetegség, Gyomorfekély, Májproblémák, Tojásmentes, Mogyorómentes

Májas guriga

Húsétel, Könnyű

Gluténmentes, Vesebetegség, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: