Rizottóval töltött csirkemell
Hozzávalók:
- 4 szép csirkemellfilé
- só
- őrölt bors
- szerecsendió
- 10 dkg vaj
- 5-5 dkg zöldborsó
- ceruzabab
- gomba
- sárgarépakocka
- 10 dkg párolt rizs
- 1 csokor petrezselyem
Elkészítés:
A csirkemellfiléket hosszában szúrd fel és a hosszú pengéjű, éles késsel készíts szép nyílást a húsba. A zöldféléket tisztítsd meg, amit szükséges, aprítsd össze, de az sem baj, ha fagyasztott zöldségekkel dolgozol. A fele vajat olvaszd meg, dobd bele a zöldségeket és párold puhára. Sóval, finomra vágott petrezselyemmel ízesítsd és alaposan keverd el a rizzsel. A zöldséges rizst töltsd az előkészített csirkemellekbe, a két végét hústűvel tűzd össze. Dörzsöld be sóval, borssal és a maradék vajon körös-körül pirítsd meg. Végül önts rá egy kis vizet és lassú tűzön párold készre. Tálalás előtt távolítsd el a hústűt.
Hasonló receptek
őszi kacsacomb
Húsétel, Könnyű
Hízókúra, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Sajtos busa
Húsétel, Közepes
Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes, Csontritkulás
Zsírban sült máj
Húsétel, Könnyű
Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes