Mexikói zöldségleves
Hozzávalók:
- 1 csomag mexikói zöldségkeverék (350 g)
- 1 evőkanál olaj
- 1 fej vöröshagyma
- 1 evőkanál kukoricaliszt
- 1 kávéskanál gluténmentes fűszerpaprika
- késhegynyi gluténmentes chili por
- 4 dkg gluténmentes rizstészta
- só
- őrölt bors
Elkészítés:
Az olajon a finomra vágott vöröshagymát megdinszteljük, hozzáadjuk a mexikói zöldségkeveréket, sózzuk, borsozzuk, puhára pároljuk. A fűszerpaprikát és a chilit hozzáadva megszórjuk kukoricaliszttel, felöntjük 1, 5 liter vízzel. Felforraljuk és a gluténmentes tésztát belefőzzük. Köszvény esetén a megfelelő étrend célja elsősorban a vér-húgysavszint csökkentése a purinfelvétel korlátozásával, valamint a belső purintermelődés mérséklése. A legtöbb purint a belsőségek, a húsok (főként a sertéshús) és a hüvelyes növények tartalmazzák.
Hasonló receptek
Gombakrém leves
Leves, Könnyű
Mogyorómentes, Gluténmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Vesebetegség
Csirkés sóskaleves
Leves, Könnyű
Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes
Sajtos búzagaluska leves
Leves, Közepes
Csontritkulás, Mogyorómentes, Cukormentes