Zöldséges sült tészta /gluténmentes/
Hozzávalók:
- 250 g kukoricatészta
- 10 dkg margarin
- 4 evőkanál kukoricaliszt
- 4 dl tej
- 10-20 dkg zöldség ízlés szerint (brokkolival a legfinomabb)
- rozmaring
- só
- sajt
Elkészítés:
Főzzük puhára a tésztát, majd csepegtessük le. 10 dkg margarint olvasszunk fel lassú lángon, majd adjuk hozzá a kukoricalisztet. Habverővel lassan kevergessük és adjuk hozzá az előzőleg megmelegített tejet. Rozmaringgal, sóval ízesítsük és lassú tűzön addig főzzük, míg besűrűsödik. Keverjük hozzá a tésztát és a megpárolt zöldséget, majd öntsük egy jénai tálba. A tetejére reszeljünk sajtot és 20 percig süssük gázsütőben 3-as fokozaton.
Hasonló receptek
Burgonyás derelye csirkemájas zöldfűszerekkel
Tésztaféle, Közepes
Vashiány, Mogyorómentes, Cukormentes
Zabkorpás muffin
Tésztaféle, Könnyű
Csontritkulás, Keringési problémák, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Zabpelyhes burgonyás kenyér
Tésztaféle, Könnyű
Gyomorfekély, Keringési problémák, Crohn, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes