Parmezános saláta
Hozzávalók:
- 30 dkg penne (tollhegy) tészta
- 2 sárgarépa
- 2 uborka
- 1 paprika (piros színű)
- 1 csokor retek
- 2 mogyoróhagyma
- 3 evőkanál almaecet
- 4 evőkanál olaj
- 2 csokor petrezselyem
- 10 dkg parmezán sajt
- őrölt bors
- só
Elkészítés:
A paprikákat hosszú szeletekre, a retket és a hagymát karikákra vágjuk. A répát kevés sós vízben megpároljuk, hozzáadjuk a felszeletelt uborkát és paprikát. Még 3 percig főzzük és hideg vízzel leöblítjük, Az ecetet 3 evőkanál olajjal összekeverjük. A tésztát sós vízben kifőzzük, lecsöpögtetjük és salátástálba besszük. Az olajjal összekeverjük, hozzáadjuk a zöldségeket, az ecetes olajat, a petrezselymet és sóval, borssal ízesítve átkeverjük. A parmezánt kis darabokra szeleteljük és a tészta tetejére szórjuk. Összekeverjük és legalább 2 órára hűtőbe tesszük.
Hasonló receptek
Tormás-almás cékla
Saláta, Könnyű
Diabetikus, Cukormentes
Zöldhagymás reteksaláta joghurtos öntettel
Saláta, Könnyű
Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Sajtos vitaminsaláta
Saláta, Könnyű
Epebetegség, Gluténmentes, Gyomorfekély, Keringési problémák, Májproblémák, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes