Borjúfasírt uborkával és gyömbérrel
Hozzávalók:
- 50 dkg borjúhús (darált)
- 2 mogyoróhagyma
- 10 dkg füstölt szalonna
- 1 evőkanál turbolya (apróra vágott)
- 1 evőkanál petrezselyem (apróra vágott)
- 1 evőkanál zsemlemorzsa
- 2 evőkanál olaj
- 6 dkg gyömbér
- 60 dkg uborka
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 pirospaprika (csípős)
- só#A diszítéshez
- turbolya
Elkészítés:
A hagymát és a szalonnát apróra szeleteljük, majd összekeverjük a darált hússal, a turbolyával, a petrezselyemmel, a zsemlemorzsával és sóval fűszerezzük. 12 golyót formálunk belőle és kevés olajban megsütjük. A gyömbért meghámozzuk és vékonyan felszeleteljük. Az uborkát nagyobb darabokra vágjuk. A fokhagymát vékonyan felszeleteljük és a gyömbérrel együtt a maradék olajban megfuttatjuk, majd hozzákeverjük az uborkát, a paprikát és sóval ízesítjük. Nagylángon, kevergetve még 5 percig főzzük, majd a paprikát kidobjuk belőle. Turbolyával megszórjuk és a fasírtok mellé kínáljuk.
Hasonló receptek
Ünnepi rakott gomba
Egytálétel, Közepes
Gyomorfekély, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Héjában sült burgonya túrós-fokhagymás öntettel
Egytálétel, Könnyű
Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Tepsis sült zöldségek füstölt sajtos mámorban Update1
Egytálétel, Könnyű
Epebetegség, Cukormentes, Crohn, Gluténmentes, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes