Borjúfasírt uborkával és gyömbérrel

Ételtípus: Egytálétel Nehézség: Közepes

Diéta: Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 50 dkg borjúhús (darált)
  • 2 mogyoróhagyma
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 1 evőkanál turbolya (apróra vágott)
  • 1 evőkanál petrezselyem (apróra vágott)
  • 1 evőkanál zsemlemorzsa
  • 2 evőkanál olaj
  • 6 dkg gyömbér
  • 60 dkg uborka
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 pirospaprika (csípős)
  • só#A diszítéshez
  • turbolya

Elkészítés:

A hagymát és a szalonnát apróra szeleteljük, majd összekeverjük a darált hússal, a turbolyával, a petrezselyemmel, a zsemlemorzsával és sóval fűszerezzük. 12 golyót formálunk belőle és kevés olajban megsütjük. A gyömbért meghámozzuk és vékonyan felszeleteljük. Az uborkát nagyobb darabokra vágjuk. A fokhagymát vékonyan felszeleteljük és a gyömbérrel együtt a maradék olajban megfuttatjuk, majd hozzákeverjük az uborkát, a paprikát és sóval ízesítjük. Nagylángon, kevergetve még 5 percig főzzük, majd a paprikát kidobjuk belőle. Turbolyával megszórjuk és a fasírtok mellé kínáljuk.

Hasonló receptek

Marhahúsos carpaccio édesköménnyel

Egytálétel, Közepes

Laktózmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Rakott Burgonya

Egytálétel, Közepes

Gluténmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Burgonya csőben sütve

Egytálétel, Könnyű

Gyomorfekély, Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: