Spenótos rakott krumpli
Hozzávalók:
- 1 kg burgonya
- 8 tojás
- 10 dkg füstölt kolbász (elhagyható)
- 15-20 dkg sajt
- 1 csomag mirelit spenót
- 5 dl tejföl
- fokhagyma
- szerecsendió
- vaj
- zsemlemorzsa
- só
Elkészítés:
A burgonyát főzd meg héjában, s karikázd fel. A tojásokat főzd keményre és karikázd fel (a kolbászt is). Vajazz ki egy tűzálló tálat és hintsd meg zsemlemorzsával. Az aljára fektess egy sor krumplit, rá egy sor tojást, majd (egy sor kolbászt) és locsold meg tejföllel. Aztán egy réteg fokhagymás, szerecsendiós spenótpüré jön. Így rétegezz tovább, a tetejére egy sor tejföllel meglocsolt burgonya jusson, arra pedig a reszelt sajt jön. Előmelegített forró sütőben addig süsd, míg a sajt megpirul.
Hasonló receptek
Gombás máj sütőben sütve
Egytálétel, Könnyű
Vashiány, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Portugál feijoada
Egytálétel, Közepes
Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Gombaragu
Egytálétel, Nehéz
Hízókúra, Mogyorómentes, Cukormentes