Tartármártás
Hozzávalók:
- 3 tojássárgája
- őrölt fehérbors
- 3 kávéskanál citromlé
- 1 púpozott kávéskanál porcukor
- 1 evőkanál gluténmentes mustár
- 2 dl étolaj
- 2 dl tejföl
- só
Elkészítés:
Üssünk fel 3 kisebb tojást és a sárgájukat tegyük a turmixgép kelyhébe. Adjunk hozzá fél mokkáskanál sót és a fedél felhelyezése után kapcsoljuk be a motort. Ha a tojás felverődött, a fedőnyíláson át vékony sugárban öntsünk hozzá 2 dl napraforgó-, kukoricacsíra-, vagy más finomított étolajat. Néhány perc keverés után a majonézhez adjunk egy csipet őrölt fehér borsot, 3 kávéskanál citromlevet, 1 púpozott kávéskanál porcukrot, 1 evőkanál mustárt, végül 2 dl tejfölt, amelyről előzőleg ajánlatos a savót leönteni. A tartármártást turmixoljuk még pár percig és hűtőszekrényben másnapig érleljük. Hidegen tálaljuk. Turmixgép helyett használhatunk habverő pálcával ellátott kézi mixert is. Ebben az esetben a fröcskölés elkerülése érdekében a kikeverést mély tálban végezzük.
Hasonló receptek
Almamártás
Mártás, Könnyű
Epebetegség, Gyomorfekély, Keringési problémák, Vesebetegség, Crohn, Tojásmentes, Mogyorómentes
Kapormártás
Mártás, Könnyű
Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes
Sajtmártás
Mártás, Könnyű
Gluténmentes, Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes