Tartármártás
Hozzávalók:
- 3 tojássárgája
- őrölt fehérbors
- 3 kávéskanál citromlé
- 1 púpozott kávéskanál porcukor
- 1 evőkanál gluténmentes mustár
- 2 dl étolaj
- 2 dl tejföl
- só
Elkészítés:
Üssünk fel 3 kisebb tojást és a sárgájukat tegyük a turmixgép kelyhébe. Adjunk hozzá fél mokkáskanál sót és a fedél felhelyezése után kapcsoljuk be a motort. Ha a tojás felverődött, a fedőnyíláson át vékony sugárban öntsünk hozzá 2 dl napraforgó-, kukoricacsíra-, vagy más finomított étolajat. Néhány perc keverés után a majonézhez adjunk egy csipet őrölt fehér borsot, 3 kávéskanál citromlevet, 1 púpozott kávéskanál porcukrot, 1 evőkanál mustárt, végül 2 dl tejfölt, amelyről előzőleg ajánlatos a savót leönteni. A tartármártást turmixoljuk még pár percig és hűtőszekrényben másnapig érleljük. Hidegen tálaljuk. Turmixgép helyett használhatunk habverő pálcával ellátott kézi mixert is. Ebben az esetben a fröcskölés elkerülése érdekében a kikeverést mély tálban végezzük.
Hasonló receptek
Gyümölcsmártás / Meggymártás
Mártás, Könnyű
Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes
Avokádó paradicsommal
Mártás, Könnyű
Gluténmentes, Cukormentes, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes
Hamis vadas mártás
Mártás, Könnyű
Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes