Alföldi hússalátával töltött paradicsom
Hozzávalók:
- 8 paradicsom
- 1 fejes saláta
- 40 dkg alföldi hússaláta
- 5 dkg gluténmentes majonéz
- 1 evőkanál gluténmentes mustár
- fél pohár gluténmentes tejföl
- só
- cukor
- őrölt bors
- fél evőkanálnyi citromlé
- 25 dkg szójamentes párizsi (gluténmentes)
- 1 főtt burgonya
- 1 alma
- 5 dkg csemegeuborka#A díszítéshez: főtt zöldségek
- sárgarépa
- kukorica
- főtt bab
- zöldborsó
Elkészítés:
A paradicsomokat megmossuk, a szárral ellentétes részén egy vékony szeletet levágunk, a belsejét karalábévájóval kikaparjuk. Sózzuk és őrölt borssal megszórjuk. Tálalásig félretesszük. Ezután elkészítjük az alföldi hússalátát. A felvágottat, a főtt burgonyát, az almát, a csemegeuborkát metéltre vágjuk. A majonézt tejföllel és a mustárral simára keverjük. Ízesítjük sóval, cukorral, citromlével. Hozzákeverjük a metéltre vágott nyersanyagokat és lazán összekeverjük. Az így elkészült alföldi hússalátánkat kávéskanállal a paradicsomokba töltjük. A kalapjukat a tetejükre helyezzük. Zöldsalátával, vajjal, töltött olajbogyóval díszítjük. Jól behűtve tálaljuk. Főtt zöldségekkel díszítjük.
Hasonló receptek
Hajdina cipócska
, Könnyű
Keringési problémák, Cukormentes, Gyomorfekély, Mogyorómentes
Diós zabpehelykása
, Könnyű
Keringési problémák, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Érlelt sajt
, Könnyű
Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes