Gesztenyés szendvicssütős párnácskák

Ételtípus: Desszert Nehézség: Közepes

Diéta: Gluténmentes, Hízókúra, Allergia, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes

Hozzávalók:

  • A tésztához: 250 g schär mix c
  • 10 g friss élesztő
  • 2 evőkanál olaj
  • cukor
  • víz#A töltelékhez: 1 csomag gesztenyemassza
  • gluténmentes növényi habspray
  • pár szem magozott meggy
  • cukor

Elkészítés:

Elkészítjük a gesztenyés tölteléket: Egy csomag gesztenyemasszát villával összetörünk, hozzáadunk egy kevés cukrot és annyi gluténmentes növényi habsprayt, hogy közepesen lágy masszát kapjunk. Előmelegítjük a szendvicssütőt, olajos ecsettel átkenjük a teflonos felületet, s mindegyik mélyedésbe öntünk 1-1 evőkanálnyi tésztát. Erre teszünk 1-1 teáskanálnyi gesztenyés tölteléket, belenyomunk pár szem meggyet, majd egy újabb evőkanál tésztával befedjük. Vigyázzunk, hogy a tészta mindenütt fedje be a tölteléket, de a sütés során ne folyjon ki! Bezárjuk a sütőt, s 8-10 perc alatt készre sütjük a batyukat. Várjuk meg, hogy kihűljön, mert a tészta állaga akkor a legfinomabb!

Hasonló receptek

Téli gyümölcssaláta

Desszert, Könnyű

Keringési problémák, Tojásmentes, Cukormentes, Gluténmentes

Narancstorta

Desszert, Közepes

Mogyorómentes, Cukormentes

Almás palacsinta

Desszert, Könnyű

Vesebetegség, Mogyorómentes

Új keresés

Válasszon diétát: