Gesztenyés szendvicssütős párnácskák

Ételtípus: Desszert Nehézség: Közepes

Diéta: Gluténmentes, Hízókúra, Allergia, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes

Hozzávalók:

  • A tésztához: 250 g schär mix c
  • 10 g friss élesztő
  • 2 evőkanál olaj
  • cukor
  • víz#A töltelékhez: 1 csomag gesztenyemassza
  • gluténmentes növényi habspray
  • pár szem magozott meggy
  • cukor

Elkészítés:

Elkészítjük a gesztenyés tölteléket: Egy csomag gesztenyemasszát villával összetörünk, hozzáadunk egy kevés cukrot és annyi gluténmentes növényi habsprayt, hogy közepesen lágy masszát kapjunk. Előmelegítjük a szendvicssütőt, olajos ecsettel átkenjük a teflonos felületet, s mindegyik mélyedésbe öntünk 1-1 evőkanálnyi tésztát. Erre teszünk 1-1 teáskanálnyi gesztenyés tölteléket, belenyomunk pár szem meggyet, majd egy újabb evőkanál tésztával befedjük. Vigyázzunk, hogy a tészta mindenütt fedje be a tölteléket, de a sütés során ne folyjon ki! Bezárjuk a sütőt, s 8-10 perc alatt készre sütjük a batyukat. Várjuk meg, hogy kihűljön, mert a tészta állaga akkor a legfinomabb!

Hasonló receptek

Kókuszgolyó

Desszert, Könnyű

Gluténmentes, Hízókúra, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes

Csokipuding házilag (laktózmentes)

Desszert, Könnyű

Laktózmentes, Hízókúra, Hasnyálmirigy, Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes

Almakrém

Desszert, Közepes

Laktózmentes, Mogyorómentes

Új keresés

Válasszon diétát: