Gesztenyés szendvicssütős párnácskák
Hozzávalók:
- A tésztához: 250 g schär mix c
- 10 g friss élesztő
- 2 evőkanál olaj
- cukor
- víz#A töltelékhez: 1 csomag gesztenyemassza
- gluténmentes növényi habspray
- pár szem magozott meggy
- cukor
Elkészítés:
Elkészítjük a gesztenyés tölteléket: Egy csomag gesztenyemasszát villával összetörünk, hozzáadunk egy kevés cukrot és annyi gluténmentes növényi habsprayt, hogy közepesen lágy masszát kapjunk. Előmelegítjük a szendvicssütőt, olajos ecsettel átkenjük a teflonos felületet, s mindegyik mélyedésbe öntünk 1-1 evőkanálnyi tésztát. Erre teszünk 1-1 teáskanálnyi gesztenyés tölteléket, belenyomunk pár szem meggyet, majd egy újabb evőkanál tésztával befedjük. Vigyázzunk, hogy a tészta mindenütt fedje be a tölteléket, de a sütés során ne folyjon ki! Bezárjuk a sütőt, s 8-10 perc alatt készre sütjük a batyukat. Várjuk meg, hogy kihűljön, mert a tészta állaga akkor a legfinomabb!
Hasonló receptek
Téli gyümölcssaláta
Desszert, Könnyű
Keringési problémák, Tojásmentes, Cukormentes, Gluténmentes
Narancstorta
Desszert, Közepes
Mogyorómentes, Cukormentes
Almás palacsinta
Desszert, Könnyű
Vesebetegség, Mogyorómentes