Rizssaláta édes-savanyú mártással

Ételtípus: Saláta Nehézség: Könnyű

Diéta: Keringési problémák, Tejmentes, Laktózmentes, Cukormentes, Gluténmentes

Hozzávalók:

  • 20 dkg rizs
  • 15 dkg (konzerv) kukorica
  • 12 (konzerv) minikukorica
  • 2 főtt tojás
  • 3 dkg mazsola
  • 20 dkg (konzerv) ananászkocka
  • 15 dkg mogyoró
  • 25 dkg szeletelt sonka#A mártáshoz: 2 citrom (leve)
  • 15 dkg (tisztított húsu) grépfrút
  • 4 evőkanál olaj
  • néhány csepp szójaszósz

Elkészítés:

A rizst sós vízben puhára főzzük, majd lecsöpögtetjük. A kukoricákat lecsöpögtetjük. A tojásokat kettévágjuk, a sárgájukat félretesszük, a fehérjét apróra vágjuk. A rizst a kétféle kukoricát, a tojásfehérjét, a mazsolát, az ananászt és a grépfrútot mély tálba öntjük. A mártáshoz a hozzávalókat simára keverjük, majd sóval ízesítjük, a salátára öntjük és összekeverjük. Folpackkal lefedjük és 2 órára hűtőbe tesszük. A mogyorót teflon serpenyőben megpirítjuk. A sonkát vékonyan felszeleteljük. Tálaláskor a salátát még egyszer megkeverjük, a tojássárgákat szitán áttörjük, a saláta tetejére szórjuk, végül a mogyoróval és a sonkával megszórjuk.

Hasonló receptek

Nyers vegyes zöldségsaláta

Saláta, Könnyű

Epebetegség, Gyomorfekély, Keringési problémák, Csontritkulás, Májproblémák, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Gyümölcssaláta túrókémmel

Saláta, Könnyű

Epebetegség, Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes

Egzotikus gyümölcssaláta

Saláta, Könnyű

Csontritkulás, Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Új keresés

Válasszon diétát: