Csirkemell kukoricaköntösben
Hozzávalók:
- 2 csirkemell
- 15 dkg vaj
- 30 dkg kukoricadara
- 8 dkg pulykasonka (gluténmentes)
- 15 dkg kelkáposzta só#A köret: zöldséges rizs
- 24 dkg rizs
- 10 dkg sárgarépa
- 10 dkg zöldborsó
- 5 dkg vörösbabkonzerv
- 5 dkg reszelt sajt
Elkészítés:
A forrásban lévő sózott vízben a kukoricadarát megfőzzük. Tepsibe tesszük, hogy kihűljön. A csirkemelleket megsózzuk és forró olajban átforgatjuk. A kukoricakását dúsítjuk apróra vágott sonkával és a csirkemellekre simítjuk. Forrázott kelkáposztalevélbe burkoljuk, majd a csirkemell bőrét ráfektetjük. Olvasztott vajjal megöntözve, forró sütőben pirosra sütjük. Köretként zöldséges rizst adunk mellé, reszelt sajttal meghintve tálaljuk. A zöldséges rizs elkészítése igen egyszerű. Párolt rizst készítünk és a főtt, leszűrt zöldségekkel és a vörösbabbal összekeverjük.
Hasonló receptek
Karfiolos pulykatokány
Húsétel, Könnyű
Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Gombás csirkemáj
Húsétel, Könnyű
Vashiány, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Budapest ragu
Húsétel, Közepes
Hízókúra, Vashiány, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes