Csirkemell kukoricaköntösben
Hozzávalók:
- 2 csirkemell
- 15 dkg vaj
- 30 dkg kukoricadara
- 8 dkg pulykasonka (gluténmentes)
- 15 dkg kelkáposzta só#A köret: zöldséges rizs
- 24 dkg rizs
- 10 dkg sárgarépa
- 10 dkg zöldborsó
- 5 dkg vörösbabkonzerv
- 5 dkg reszelt sajt
Elkészítés:
A forrásban lévő sózott vízben a kukoricadarát megfőzzük. Tepsibe tesszük, hogy kihűljön. A csirkemelleket megsózzuk és forró olajban átforgatjuk. A kukoricakását dúsítjuk apróra vágott sonkával és a csirkemellekre simítjuk. Forrázott kelkáposztalevélbe burkoljuk, majd a csirkemell bőrét ráfektetjük. Olvasztott vajjal megöntözve, forró sütőben pirosra sütjük. Köretként zöldséges rizst adunk mellé, reszelt sajttal meghintve tálaljuk. A zöldséges rizs elkészítése igen egyszerű. Párolt rizst készítünk és a főtt, leszűrt zöldségekkel és a vörösbabbal összekeverjük.
Hasonló receptek
Lesütött csirkemáj
Húsétel, Könnyű
Vashiány, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Sajtkrémes sülthal filé
Húsétel, Közepes
Cukormentes, Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes
Tejfölös-túrós csirkemell tepsiben sütve
Húsétel, Könnyű
Csontritkulás, Cukormentes, Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes