Orosz sóskaleves / Zöld scsí
Hozzávalók:
- 50 dkg csirkecomb
- 2-3 marék friss sóska
- 2 kis közepes fej vöröshagyma
- apróra vágott petrezselyemzöld (és kapor)
- 3 főtt tojás kockákra vágva
- 3-4 közepes burgonya
- gluténmentes ételízesítő
- 2 szál sárgarépa
- 1 szál fehérrépa
- 2 evőkanál olaj
- babérlevél
- tejföl
- bors
- só
Elkészítés:
A húst 2, 5 l vízben sóval, borssal és egy vöröshagymával puhára főzzük, majd kivesszük és ha kihűlt, apró kockákra vágjuk. Közben egy serpenyőben az olajon megdinszteljük a másik hagymát, hozzátesszük a karikákra vágott zöldséget és pár percig együtt pirítjuk őket. Ezután meghintjük egy teáskanál ételízesítővel és a forró levesbe öntjük. Beletesszük a kockára vágott burgonyát, a babérlevelet és 10 perc múlva a csíkokra vágott sóskát. Még 10 percig lassú tűzön főzzük. Belekeverjük a húst, a zöldfűszereket, a főtt tojást, s elzárjuk a tüzet alatta. Tálaláskor 1-1 teáskanál tejfölt teszünk a tányérunkba.
Hasonló receptek
Brokkolileves csirkemájjal
Leves, Könnyű
Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Paprikaleves
Leves, Könnyű
Gluténmentes, Epebetegség, Gyomorfekély, Májproblémák, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes
Dinnyeleves fűszeres pirítóssal
Leves, Könnyű
Epebetegség, Gyomorfekély, Májproblémák, Vesebetegség, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes