Orosz sóskaleves / Zöld scsí
Hozzávalók:
- 50 dkg csirkecomb
- 2-3 marék friss sóska
- 2 kis közepes fej vöröshagyma
- apróra vágott petrezselyemzöld (és kapor)
- 3 főtt tojás kockákra vágva
- 3-4 közepes burgonya
- gluténmentes ételízesítő
- 2 szál sárgarépa
- 1 szál fehérrépa
- 2 evőkanál olaj
- babérlevél
- tejföl
- bors
- só
Elkészítés:
A húst 2, 5 l vízben sóval, borssal és egy vöröshagymával puhára főzzük, majd kivesszük és ha kihűlt, apró kockákra vágjuk. Közben egy serpenyőben az olajon megdinszteljük a másik hagymát, hozzátesszük a karikákra vágott zöldséget és pár percig együtt pirítjuk őket. Ezután meghintjük egy teáskanál ételízesítővel és a forró levesbe öntjük. Beletesszük a kockára vágott burgonyát, a babérlevelet és 10 perc múlva a csíkokra vágott sóskát. Még 10 percig lassú tűzön főzzük. Belekeverjük a húst, a zöldfűszereket, a főtt tojást, s elzárjuk a tüzet alatta. Tálaláskor 1-1 teáskanál tejfölt teszünk a tányérunkba.
Hasonló receptek
Raviolis leves
Leves, Könnyű
Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Hamis húsleves májgombóccal
Leves, Közepes
Vashiány, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Csirkés sóskaleves
Leves, Könnyű
Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes